Chocolade taartje met banaan

Chocolade taartje met banaan

Ingrediënten

– 20 gram amandelmeel
– 30 gram havermoutmeel (ultra fine oats @bodyenfitshopnl)
– 1 ei
– 20 gram whey (vanille @gymqueen.nl)
– 15 gram cacao poeder (choco loco @greengypsyspices)
– 130 gram Amandelmelk ongezoet
– Scheut bakpoeder
– Flavour drops chocolade of andere smaak of stevia (@myproteinnl)

Topping: halve banaan

Bereiding

1. Meng alle ingrediënten met elkaar in een kommetje tot een glad beslag;
2. Doe het beslag in een oven schaaltje ongeveer 12 cm doorsnede (met bakpapier);
3. Snijdt kleine stukjes banaan en leg deze bovenop het beslag;
4. Bak het taartje 20 min op ongeveer 170 graden in de airfryer, daarna afdekken met aluminiumfolie en daarna nog 10 min.⠀ Of
30-40 min op 170 graden in de oven.

Hou het taartje goed in de gaten. Ovens en airfryers verschillen altijd van elkaar en je wilt niet dat het te droog wordt doordat het te lang is gebakken. Door met een vorkje of prikker erin te steken kun je checken of het taartje gaar is. Als de vork of prikker droog blijft is het gaar.

Taartje is machtig genoeg en de helft is prima voor als snack.

Macro’s op basis van 1/2 per stuk
Kcal: 258 | Vet: 11,7 | KHL: 17,8 | Proteïne: 18