Bosbessen kwarktaart met noten/dadel bodem

Bosbessen kwarktaart met noten/dadel bodem

Ingrediënten

– 150 gram dadels
– 75 gram noten ongezouten
– 100 gram havermout   (fijne vlokken)
– 100 gram amandelmeel
– 40 gram ongezouten roomboter
– 700 gram magere kwark
– 12 blaadjes gelatine
– 100 gram diepvries rode vruchten
– Kokosrasp
– Eventueel extra fruit voor door de kwark als garnering

Bereiding

1. Maak de dadels en noten fijn. Meng deze met de havermout en het amandelmeel;
2. Doe de ongezouten roomboter even in de magnetron om te verwarmen;
3. Meng alles bij elkaar tot een stevig deeg. (Is plakkerig!);
4. Maak het deeg plat met je handen of een lepel (af en toe nat maken) en zorg dat de bodem bedekt is;
5. Bak de bodem ongeveer 20 min op 150 graden;
6. Doe de kwark en het fruit in een blender en meng tot een fijne massa;
7. Wijk de gelatine in water;
8. Doe de gelatine in een pannetje met een klein laagje water. Goed roeren;
9. Doe de gelatine door de kwark;
10. Voeg eventueel extra fruit toe erna en wat flavour drops naar smaak;
11. Laat de bodem even afkoelen;
12. Doe de kwark op de bodem;
13. Maak af met wat kokosrasp;
14. Laat zeker 4 uur in de koelkast opstijven.

Macro’s per stuk (op basis van 10 stukken):
Kcal: 330,5 kcal –  14,4 g eiwit – 34,74 g kh | 13,6 g vet

PS. je kunt ook minder dadels en noten gebruiken. De boter en de meel zorgen voor een stevige bodem. De noten en dadels zorgen wel voor een lekkere zoete bite.