Haverkoekjes

Haverkoekjes

Ingrediënten voor ong. 12 koekjes:

– 300g rijpe bananen
– 100g havermout
– 20 g rozijnen
– 40 g verse blauwe bessen (liefst geen diepvries, anders worden de koekjes te nattig)

Bereidingswijze:

– Verwarm de over voor op 180 graden
– Pel de bananen en prak ze fijn met een vork
– Voeg de havermout toe en meng goed door elkaar
– Voeg de helft van de rozijnen en alle blauwe bessen toe aan het beslag
– Leg een vel bakpapier op een bakplaat. Gebruik een eetlepel om het beslag in gelijke porties op het bakpapier te leggen. Ga door tot het beslag op is.
– Strooi vervolgens de rest van de rozijnen erover.
– Druk vervolgens plat met de bolle kant van de lepel zodat ze in het koekje gedrukt worden.
– Zet in de oven voor ong. 20 minuten of tot ze goudbruin van kleur zijn.

Voedingswaarde gehele recept (12 koekjes):
429,8 kcal – 8,2 g eiwit – 87,5 g – kh – 2,9 g vet
Per koekje:
35,8 kcal – 0,7 g eiwit – 7,3 g kh – 0,24 g vet