5x in de week aardappelen op het menu.

aardappelen

Inhoudsopgave

Wij zijn Mischa en Kim van Raedts Aardappelen. Afgelopen jaar zijn we een eigen onderneming gestart. Mischa teelt al jarenlang zelf aardappelen en deze aardappelen proberen we meer onder de aandacht te brengen bij de rechtstreekse consument. Kim is veelal bezig met de verwerking en verpakking van de aardappel, zo maken wij zelf ook verse friet van de aardappelen. We willen de lijntjes zo kort mogelijk houden dus meteen van het land naar de consument. Wij staan voor een versheid, kwaliteit maar ook duurzaamheid.

Bij ons staat de aardappel dus 5x in de week op het menu. Nu horen we je denken wat saai.. maar nee, de aardappel kun je heel gevarieerd eten en maakt je diner helemaal compleet. Omdat Mischa aardappelteler is, is het voor ons al bijna vanzelfsprekend om dagelijks aardappelen te eten. Dit hebben we namelijk altijd in huis. Bij onze (groot)ouders thuis kregen we ook altijd aardappel voorgeschoteld maar we kunnen wel vertellen dat dit bijna altijd gekookte of gebakken aardappelen waren. Omdat wij graag variërend eten zijn we gaan experimenteren met de aardappel en de smaak hiervan. De aardappel is echt een gemakkelijk product om op verschillende manieren te bereiden.

Het is natuurlijk wel van belang dat je de juiste aardappel voor het juiste gerecht kiest. Nee, een aardappel is niet gewoon een aardappel, maar de smaken van de vele rassen zijn ook zo verschillend. En dat heeft te maken met meerdere factoren zoals: de grond waarop ze groeien, droogte of juist veel regen, de bewaring van de aardappel etc.. De Agria aardappel is bijvoorbeeld vrij kruimig en dus minder geschikt voor het bakken in de pan maar daarentegen juist perfect voor een smeuïge puree, goede stamppot of om zelf frietjes van te maken. Kijk eens in de supermarkt hoeveel verschillende rassen er zijn. Weet wat je eet en kies bewust voor het juiste product, dit maakt het zo veel lekkerder (en makkelijker).

Tevens wordt de aardappel vaak geassocieerd met het feit dat deze ongezond is omdat er ‘veel’ koolhydraten in zitten. Het klopt dat er wat koolhydraten inzitten maar dat is absoluut niet ongezond. Zelf ben ik (Kim) verschillende maanden bij Fitfanatics onder begeleiding geweest om te kijken wat goede voeding is voor een gezonde levensstijl. Voor iedereen is dit natuurlijk anders maar laten we voorop stellen dat de aardappel echt niet ongezond is en prima in een gezonde levensstijl past! Het wordt zelfs geadviseerd om aardappelen te eten. (en dit hoeft natuurlijk echt niet elke dag)

Wij merken hoe jonger de generatie des te minder aardappelen er gegeten worden, dit is echt zonde! Vergeet de droog gekookte aardappel van grootmoeders, het is echt niet veel werk om de aardappel lekker klaar te maken. Probeer ze eens uit de oven gegaard in een bedje van bouillon, of maak er een smaakvolle soep van! Wij hopen dat de aardappel weer net zo terug komt als vroeger maar dan wel iets hipper natuurlijk.

Bij ons staat dus 5x per week de aardappel op het menu, maar wel gevarieerd en totaal niet ongezond. Wij hopen dat we jullie kunnen inspireren met onze ervaring betreft de aardappel. En deze weer volop terug de markt in kunnen brengen.

Neem eens een kijkje op onze website www.raedtsaardappelen.nl en laat je inspireren door de vele mogelijkheden die er zijn om de aardappel klaar te maken.

Inhoudsopgave

FitFanatics voedingsbegeleiding en personal training in Panningen

Wil je aan de slag met jouw doelen?

Meld je dan nu aan voor onze personal training, small group training of voedingsbegeleiding. Samen gaan we jouw doelen bereiken!

Voor jou geselecteerd

Snel afvallen is dat wel verstandig

Snel afvallen, is dat wel verstandig?

In onze hedendaagse samenleving is de belofte van snel afvallen erg verleidelijk. Zeker met uitspraken zoals...

Bekijk artikel

Spiermassa opbouwen, zo werkt het!

Veel mensen beginnen hun fitnessreis met hoge verwachtingen en een flinke dosis motivatie, zeker wanneer het...

Bekijk artikel

welke spiergroepen kun je het beste samen trainen voor optimaal resultaat

Welke spiergroepen samen trainen?

Wanneer je de sportschool binnenstapt, gewapend met de beste intenties en een flinke dosis motivatie, wil...

Bekijk artikel

Wanneer ga jij starten?

Meld je vandaag nog aan of neem contact op voor meer informatie.

Op de hoogte blijven?

Wil je graag handige tips ontvangen voor jouw fitnessreis, of op de hoogte blijven van onze acties? Schrijf je dan nu in!

Op de hoogte blijven?

Wil je graag handige tips ontvangen voor jouw fitnessreis, of op de hoogte blijven van onze acties? Schrijf je dan nu in!

Gratis adviesgesprek

Vraag nu je gratis adviesgesprek aan en ontdek hoe we samen jouw doelen zoals fit worden of afvallen kunnen bereiken. 

Het adviesgesprek is volledig vrijblijvend en zijn geen kosten aan verbonden.

Let op: We hebben maar beperkt plaats, vraag vandaag nog je gratis adviesgesprek aan!

Black Friday FitFanatics

Black Friday € 200,- korting*

Je profiteert tot en met zaterdag 25 november van ruim €200,- voordeel op een pakket van 10 personal trainingen.

Dubbel voordeel

Meld je aan en maak 11x kans op een cadeaubon t.w.v. € 50,- van horeca uit Peel & Maas.

Grijp nu je kans en ga aan de slag met een van onze professionals! We streven er naar om samen je doelen te bereiken.

Aanmelden kan ook telefonisch of per app via 0613807335, of bij je trainer.

*Deze actie geldt voor zowel leden als niet leden van FitFanatics