Aardappel wafels
Ingrediënten:
- 1 kilogram kruimige (Agria) aardappelen
- 150 milliliter halfvolle melk
- 100 gram zelfrijzend bakmeel
- 2 eieren
- Zout en peper naar smaak
- 40 gram Parmezaanse kaas
- Kruiden naar eigen smaak bv. Italiaanse kruiden, rozemarijn of bieslook
- Scheutje olie om in te vetten
Bereidingswijze:
- Schil de aardappelen en kook ze tot ze zacht zijn.
- Giet de aardappelen af en doe de melk erbij, maak hiervan een puree.
- Breng de puree op smaak met zout en peper en laat +- 15 minuten staan.
- Verwarm ondertussen het wafelijzer en vet dit in met de olie, gebruik hiervoor een kwast.
- Voeg nu het zelfrijzend bakmeel en de eieren toe en zorg dat het een glad mengsel wordt.
- Voeg de Parmezaanse kaas toe en meng deze er door heen.
- Kruiden kun je naar eigen smaak bijvoegen, denk bv. aan Italiaanse kruiden, rozemarijn of bieslook.
- Neem 1 volle eetlepel beslag en schep het op beide kanten van het wafelijzer.
- Zodra de wafels een beetje kleur krijgen draai je ze 1x om (tijdsduur is afhankelijk van het wafelijzer).
- Zet de oven aan op 50 graden, hier kun je de wafels die klaar zijn in warm houden totdat ze allemaal klaar zijn.
- Recept van: https://www.raedtsaardappelen.nl/
Bijzonderheden:
Recept is op basis van 4 porties
- bereidingstijd: 00:60
- 350 gram per portie
- 395 kcal
- 16 gram eiwit
- 67 gram koolhydraten
- 5,8 gram vet