Aardappel wafels

Ingrediënten:

  • 1 kilogram kruimige (Agria) aardappelen
  • 150 milliliter halfvolle melk
  • 100 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 eieren
  • Zout en peper naar smaak
  • 40 gram Parmezaanse kaas
  • Kruiden naar eigen smaak bv. Italiaanse kruiden, rozemarijn of bieslook
  • Scheutje olie om in te vetten

Bereidingswijze:

  1. Schil de aardappelen en kook ze tot ze zacht zijn.
  2. Giet de aardappelen af en doe de melk erbij, maak hiervan een puree.
  3. Breng de puree op smaak met zout en peper en laat +- 15 minuten staan.
  4. Verwarm ondertussen het wafelijzer en vet dit in met de olie, gebruik hiervoor een kwast.
  5. Voeg nu het zelfrijzend bakmeel en de eieren toe en zorg dat het een glad mengsel wordt.
  6. Voeg de Parmezaanse kaas toe en meng deze er door heen.
  7. Kruiden kun je naar eigen smaak bijvoegen, denk bv. aan Italiaanse kruiden, rozemarijn of bieslook.
  8. Neem 1 volle eetlepel beslag en schep het op beide kanten van het wafelijzer.
  9. Zodra de wafels een beetje kleur krijgen draai je ze 1x om (tijdsduur is afhankelijk van het wafelijzer).
  10. Zet de oven aan op 50 graden, hier kun je de wafels die klaar zijn in warm houden totdat ze allemaal klaar zijn.
  11. Recept van: https://www.raedtsaardappelen.nl/

Bijzonderheden:

Recept is op basis van 4 porties

  • bereidingstijd: 00:60
  • 350 gram per portie
  • 395 kcal
  • 16 gram eiwit
  • 67 gram koolhydraten
  • 5,8 gram vet