After vakantietips

‘Vakantie voorbij en ik ben weer terug bij af..’, Onzin! Maar toch zijn we vaak geneigd negatief te denken als iets even tegenzit. Vandaar dat we een aantal tips op een rijtje hebben gezet die er hopelijk voor zorgen dat jij weer vol goede moed ertegenaan kunt. Weg met die excuses, tijd om te knallen!

TIP 1: Benader het positief ????

Oké, je bent misschien wat kilo’s aangekomen en ja je voelt je misschien minder fit dan voorheen.. So what? Vakantie is misschien juist een goed moment om even niet teveel te hoeven nadenken over wat je precies eet en wanneer je gaat sporten. Na al dat harde werken en ploeteren het afgelopen jaar mag je jezelf op z’n tijd zeker zo nu en dan ook eens belonen. Gebruik een vakantie vooral om te ontspannen en de batterijen weer op te laden. Zo’n korte pauze van rust en weinig hoeven nadenken kan er juíst voor zorgen dat jij na je vakantie weer volop zin en energie hebt om weer te mogen knallen. Bovendien heb je gezien die extra kilo’s of verminderde conditie weer een doel om voor te strijden.

 

TIP 2: Stel nieuwe doelen ????

Bepaal voor jezelf wanneer je weer gaat beginnen en HOE je dit gaat aanpakken. We kunnen het niet vaak genoeg herhalen: stel doelen! Maak ze SMART (= Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch en Tijdsgebonden). Op deze manier heb je altijd iets om op terug te vallen, een stok achter de deur dus. Een excuusje is zo minder snel gemaakt.

 

TIP 3: Haastige spoed is zelden goed.. ????

Misschien zit je nog altijd een beetje in die vakantie flow en ben je nog wat lui/weinig energiek. Nou, dat komt zo slecht nog niet uit. Je lichaam moet zich namelijk langzaam weer kunnen aanpassen aan een nieuwe leefstijl. Dat houdt in: ga niet gelijk té fanatiek van start met sporten. Doordat je lichaam de laatste tijd wat minder belast is doe je er juist goed aan het sporten rustigaan op te pakken.

 

TIP 4: Zorg voor een nieuwe prikkel ????

Veranderen van sportschool, nieuwe sportkleding, een nieuw voedings- of sportschema, wisselen van sport of trainingsmethode… Zomaar een aantal voorbeelden van dingen die je op een positieve manier kunnen prikkelen om je gezonde leefstijl weer op te pakken. In ons geval merken wijzelf dat een nieuwe locatie zorgt voor een enorme motivatie!

TIP 5: FitFanatics staat altijd voor je klaar ????

Lukt het je nou echt niet om die gezonde leefstijl op te pakken? Geen zorgen, wij staan altijd voor je klaar! Elke twee weken een vast meetmoment, de juiste adviezen, een coach die je inspireert en motiveert.. Soms is het gewoon fijn om een stok achter de deur te hebben. Neem gerust contact met ons op via de contactgegeven op onze website. Samen sta je sterker!