Jan

De afgelopen jaren vele pogingen ondernomen om af te vallen met als resultaat een jojo-effect en nog steeds veel te zwaar. In november was de maat vol, het kon niet langer. Als je al in ademnood bent bij het veter strikken en de trap oplopen dan wordt het hoog tijd om in de spiegel te kijken (al word je daar ook niet vrolijker van). Op facebook trok FitFanatics mijn aandacht en na wat meer onderzoek las ik steeds meer positieve verhalen. Samen met mijn dochter in december een afspraak gemaakt met Ellen om erachter te komen wat precies hun werkwijze was. Na het gesprek waren we gelijk enthousiast en kozen om een pakket voor een half jaar af te sluiten. Eind december woog ik 117 kilo en mijn dochter 95 kilo en een vetpercentage wat veel te hoog was. In de 1e week van januari officieel gestart met de metingen en het opstellen van voorbeeld menu’s. Bij de eerste meting woog ik 110 kg en mijn dochter 95kg. Ik was ondertussen als een dwaas zelf al met een crashdieet begonnen. Wel 7 kg afgevallen in 3 weken maar had totaal geen energie of fut meer. Ellen was hier gelijk duidelijk in dat dit absoluut niet gezond was en dit niet voor de lange termijn vol te houden was. Met Ellen onze doelen bepaald die op een gezonde manier haalbaar zouden kunnen zijn. Voor mij was het doel om nog 22 kg af te vallen (naar 88kg) en voor mijn dochter 20 kg. De voorbeeld menu’s zijn we gaan uitproberen en tot mijn verbazing kon ik juist meer eten dan voorheen maar dan wel andere producten en ja natuurlijk moet je wel patronen doorbreken en bepaalde producten laten staan of met mate nemen. De combinatie van anders eten en wat meer bewegen was direct een succes tijdens de controle afspraken bij Ellen. Soms ging het zo goed dat we het bijna niet konden geloven. Regelmatig zelfs een bijstelling dat we juist meer moesten gaan eten omdat het afvallen te snel ging. Door samen met mijn dochter de strijd met de kilo’s aan te gaan hadden we steun aan elkaar om ook vaker naar de sportschool te gaan, de eetmeter app in te vullen en vooral gemotiveerd te blijven. Maar als de kilo’s er af vliegen en de resultaten al goed zichtbaar zijn kom je in een soort modus dat het bijna geen moeite meer kost en dat we zelfs een beetje afgeremd moesten worden in ons enthousiasme.

Ellen had ook aangegeven, dat je jezelf ook af en toe wat extra’s moet gunnen, en als je het op weekbasis een beetje in de gaten houdt dan is er niets aan de hand. Het advies van Ellen opgevolgd en op feestjes ons wat extra’s gegund en de dagen ervoor of erna wat meer gesport of wat extra calorieën bespaard. Ook dit werkte en de kilo’s bleven er maar af gaan.  Na 6 maanden de eindbalans: onze doelstellingen bijna behaald maar toen kwam de gevreesde vakantie nog, twee weken Tenerife waarbij mijn bewegingspatroon omlaag ging ik me wat vaker iets gegund heb dan de afgelopen maanden. Het iets meer gunnen in combinatie met minder bewegen koste mij direct 4 kilo. Maar met de ervaring van de afgelopen maanden geen paniek, het ritme weer oppakken van voor de vakantie. Precies 4 weken later zijn de 4 kilo weer verdwenen en blijkt dat wat ik geleerd heb in de afgelopen maanden er ook goed in zit en weer snel op te pakken is.

Tot slot, iedereen kan afvallen maar je moet het wel écht willen. Ik loop nu vol trots met een (veel kleiner) shirt van FitFanatics, met de tekst: ” Your stronger than you think”.  En zo is het maar net! Alles is weer veel leuker geworden zoals kleding kopen bv. maar ook de complimenten die je in ontvangst mag nemen strelen je ego. En die spiegel is nu weer mijn vriend. Zonder FitFanatics hadden we dit niet kunnen bereiken. Ellen en Sander bedankt!

Jan Roza

Succesverhalen Fitfanatics - Personal Training en voeding | Jan Roza

''Afvallen lukt als je het echt wilt! Je bent sterker dan je denkt…''

Wil jij net zo een succes behalen?

Meld je dan nu aan voor onze personal training, small group training of voedingsbegeleiding. Samen gaan we jouw doelen bereiken!

Wil jij net zo een succes behalen?

Meld je dan nu aan voor onze personal training, small group training of voedingsbegeleiding. Samen gaan we jouw doelen bereiken!

Andere succesverhalen ter inspiratie

Succesverhaal Fitfanatics - Personal Training en voedingsbegeleiding Panningen - Angela

Angela

28kg en 29cm in buikomvang kwijt in een jaar tijd!

Succesverhaal lezen

Succesverhaal Fitfanatics - Voedingsbegeleiding en small group training Panningen - Loes van der Heide en Steef Nelissen

Loes van der Heide en Steef Nelissen

Meer dan 8 en 16 kilo kwijt dankzij voedingsbegeleiding en smallgroup training!

Succesverhaal lezen

Succesverhaal Fitfanatics - Voedingsbegeleiding en Personal Training Panningen - Ellie Adriaans

Ellie Adriaans

16 kilo afgevallen in plaats van mijn doel van 10 kilo en 21cm taille minder!

Succesverhaal lezen

Wanneer ga jij starten?

Meld je vandaag nog aan of neem contact op voor meer informatie.

Op de hoogte blijven?

Wil je graag handige tips ontvangen voor jouw fitnessreis, of op de hoogte blijven van onze acties? Schrijf je dan nu in!

Op de hoogte blijven?

Wil je graag handige tips ontvangen voor jouw fitnessreis, of op de hoogte blijven van onze acties? Schrijf je dan nu in!

Gratis adviesgesprek

Vraag nu je gratis adviesgesprek aan en ontdek hoe we samen jouw doelen zoals fit worden of afvallen kunnen bereiken. 

Het adviesgesprek is volledig vrijblijvend en zijn geen kosten aan verbonden.

Let op: We hebben maar beperkt plaats, vraag vandaag nog je gratis adviesgesprek aan!

Black Friday FitFanatics

Black Friday € 200,- korting*

Je profiteert tot en met zaterdag 25 november van ruim €200,- voordeel op een pakket van 10 personal trainingen.

Dubbel voordeel

Meld je aan en maak 11x kans op een cadeaubon t.w.v. € 50,- van horeca uit Peel & Maas.

Grijp nu je kans en ga aan de slag met een van onze professionals! We streven er naar om samen je doelen te bereiken.

Aanmelden kan ook telefonisch of per app via 0613807335, of bij je trainer.

*Deze actie geldt voor zowel leden als niet leden van FitFanatics