Succesverhalen FitFanatics | precies 20 kilo afgevallen

In december 2019 stopte ik met roken. Ik weet nog dat ik dacht: het zal mij niet gebeuren dat ik hierdoor kilo’s aan kom.

En toen werd het oktober 2020. Ik wilde mijn zwarte broek aantrekken die ik sinds de vorige winter niet meer had gedragen en kreeg hem niet meer over mijn benen. Dit was het moment dat ik het punt bereikte om hier aan te gaan werken.

Ik stond nooit op de weegschaal omdat ik van mening was en nog steeds ben dat een getal niets zegt. Je moet in de spiegel kijken en tevreden met jezelf zijn. Of dit nu met 80, 70 of 60 kg is maakt niets uit, als je je maar gelukkig voelt. Toch ging ik in oktober 2020 op de weegschaal staan en schrok me: 81 kg!!! Nee dit kan niet waar zijn, ik keek in de spiegel en denk jawel dit is heel zeker waar.

Ik heb naar Ellen gebeld en heb een afspraak gepland om te kijken of deze methode iets voor mij zou zijn. Ik hoor me nog zeggen: ja maar ik wil wel 1x per week friet eten, en ik wil ook 1 glaasje cola per dag. Ik ben een week mijn eetpatroon gaan bijhouden en daarop heeft Ellen voor mij een weekschema gemaakt. Toen ik het weekschema kreeg dacht ik: wow zo veel eten?! Dat kan nooit! Maar eerst nog op vakantie en daar ga ik nog niet beginnen. Na 10 dagen vakantie kwam ik terug en woog ik 82,6 kg. Dit was dus mijn start gewicht.

Ik ben met het weekschema aan de slag gegaan. Eerlijk? Ja de eerste week dacht ik nog hallo ik ga toch niet alles afwegen en alles wat ik eet of drink in de app zetten. Dan heb ik wat te doen op een dag. Maar goed wie a zegt moet ook b zeggen. Keurig een week precies gedaan wat in mijn weekschema stond. Hierin stond ook mijn favoriete wortelen stamppot maar niet met mijn favoriete speklap maar een hamlap. Een hamlap? Ja dag, ik wil gewoon mijn speklap. Hup hamlap uit de app en speklap (zelfde gram) in de app. Resultaat: 4x zo veel calorieën!! Ok ik eet wel de hamlap. Toen kwam het zinnetje van Ellen naar boven: ik zeg niet dat je iets niet mag eten, je moet je alleen afvragen of je het nog wil eten. Dus speklap niet meer standaard maar af en toe een keertje als traktatie.

In december 2020 kwam de lockdown. De metingen konden niet plaatsvinden. In plaats hiervan belde Ellen mij om te kijken hoe het ging. Ik had besloten dat ik thuis niet op de weegschaal ging staan omdat deze toch zou afwijken van de weegschaal bij FitFanatics. In januari keek ik in de spiegel en wist ik eigenlijk zeker dat het niet zou tegenvallen als ik op de weegschaal zou gaan staan. 71,5 kg! Trots een foto van de weegschaal naar Ellen geappt en door!

Door de lockdown werden de metingen doorgeschoven. Vanaf juni 2021 ben ik de app niet meer gaan gebruiken en ben ik op gevoel mijn eetpatroon vast gaan houden. Dit bleek ik prima onder de knie te hebben. Mijn laatste meting vond in augustus 2021 plaats. 62,6 kg, precies 20 kilo afgevallen. Dit is een doel waarop ik niet had durven hopen maar het is me gelukt!

Dankjewel Ellen voor de fijne begeleiding en het in mezelf laten geloven. Ik kijk weer in de spiegel met een tevreden blik!

p.s. ook 1x per week friet en glaasje cola zijn inmiddels uit mijn eetpatroon 😉

Ben je geïnspireerd geraakt en wil je ook een succesverhaal worden?