Appel-kaneel bollen
Ingrediënten:
- 250 gram bloem
- 75 gram rozijnen
- 2 eieren
- 300 gram optimel kwark appel-kaneel
- 3 gram koek- en speculaaskruisen
- 2 gram kaneel
- 5 gram bakpoeder
- snufje zout
- zoetstof naar smaak (bijvoorbeeld Steviala kristal sweet kaneel)
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 190 graden.
- Doe alle droge ingrediënten in een ruime kom en spatel door elkaar.
- Voeg vervolgens de natte ingrediënten toe en blijf door roeren tot er een mooi beslag ontstaat.
- Leg een velletje bakpapier op een bakplaat.
- Maak 9 gelijkmatige bolletjes (ongeveer 85 gram) van het beslag en verdeel over het bakpapier. Tip: gebruik een ijstang.
- Zet de plaat in het midden van de oven en bak voor ongeveer 30 minuten (in elk geval tot ze goudbruin zijn) op 190 graden.
- Bestrooi naar wens met wat poedersuiker.
- Deze bollen zijn vers gebakken het allerlekkerst! Een dag later kun je ze zeker nog even opwarmen in de oven of magnetron. Een lekker én gezonder alternatief voor oliebollen
Bijzonderheden:
Recept is op basis van 9 stukken
- bereidingstijd: 00:40
- 85 gram per stuk
- 156,2 kcal
- 7 gram eiwit
- 28,9 gram koolhydraten
- 1,6 gram vet