Banaan proteïne cake
Ingrediënten:
- 3 rijpe bananen
- 3 eieren
- 120 gram havermeel (gemalen havermout vlokken)
- 60 gram whey proteïne poeder (bv. vanille smaak)
- 5 gram bakpoeder
- 50 gram gemengde ongezouten noten
- Een beetje olie of boter om in te vette
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Pureer de bananen in een blender.
- Voeg de eieren, whey proteïne poeder, en bakpoeder toe en meng opnieuw in de blender.
- Voeg dan het havermoutmeel toe en meng tot een glad mengsel.
- Voeg als laatste de noten toe en meng dit door het beslag.
- Doe het beslag in een ingevet cakeblik.
- Zet het beslag in de oven voor ongeveer 35-40 minuten.
- Laat afkoelen en verdeel de cake in 10 gelijke porties.
- Tip: Je kunt de plakken in folie wikkelen en invriezen.
Bijzonderheden:
Recept is op basis van 10 stukken
- bereidingstijd: 00:55
- 50 gram per stuk
- 149 kcal
- 9,6 gram eiwit
- 14,6 gram koolhydraten
- 5,4 gram vet