Gezonde BBQ tips

Gezonde BBQ!

Tijdens een BBQ eet je vaak veel langer dan normaal. Natuurlijk erg gezellig, maar dat zorgt er vaak ook voor dat je veel meer eet dan wat je eigenlijk nodig hebt. Dus stop op tijd en overeet jezelf niet!

Wij geven je een aantal tips mee voor een gezonde, slanke BBQ.

1. Hou je kcal bij in een voedingsapp

Vul van tevoren je BBQ dag in met de Fitfanatics app of n andere voedingsapp. Zorg dat je weet hoeveel kcal je binnenkrijgt! Dan weet je ook wat je evt. weer moet compenseren.

2. Neem zelf iets mee

Als je bent uitgenodigd voor een BBQ neem dan zelf vlees/vis of een salade mee. Zo ben je niet alleen attent maar ook verzekerd van een gezonde optie en weet je zeker dat je een goede keuze kunt maken.

3. Koop niet teveel

BBQ je met een klein gezelschap, zorg dan dat je niet teveel in huis haalt! Bedenk van tevoren hoeveel vlees/vis je gaat eten en koop ook niet meer dan dat. Bij een groter gezelschap is dit natuurlijk wat lastiger..

4. Stokbrood met kruidenboter

Kies voor bruin brood als dit er is.  Als je zelf een BBQ organiseert, kies dan voor een mager smeersel zoals Philadelphia light, Hüttenkäse of 20+ smeerkaas ipv kruidenboter. Een stokbroodje met kruidenboter levert je al gauw zo’n 55 calorieën. Dus tel maar uit…

5. Vlees of vis

Kies bij voorkeur mager vlees zoals kipfilet, kalkoenfilet, runderlapjes, varkenshaas of biefstuk. Of kies een stukje witvis zoals kabeljauw, tilapia, pangasius, schol of tong, of kies garnalen. Let op: zalm is een gezonde keus maar bevat wel veel (onverzadigd) vet wat ervoor kan zorgen dat je kcal snel onhoog schieten. Dus eet hier niet teveel van.

6. Groenten

Gegrilde groenten zijn heerlijk op de BBQ en bevatten weinig calorieën. Maak bv. een spies van ui, paprika, champignons, en courgette met wat kruiden erover.

7. Salades

Kant en klare (huzaren)salades bevatten meestal veel mayonaise en zijn vaak erg vet. Als je zelf je salades maakt weet je precies wat er in zit. Maak bv. zelf een dressing met magere yoghurt of magere kwark en wat tuinkruiden. Let op met olie als dressing, want dit zorgt makkelijk voor veel extra kcal.

8. Sausjes

Over het algemeen zijn rode sauzen minder vet dan witte sauzen en bevatten ze dus minder calorieën. Maar pas op, rode sauzen bevatten vaak weer veel suiker, dus gebruik ook de rode sauzen met mate. Remia friteslijn is een goed alternatief voor vette mayo.

9. Alcohol

Drink zo min mogelijk alcohol. Alcohol zorgt voor veel extra calorieën. Een gemiddeld glas alcohol levert al gauw 100kcal!

FitFanatics wenst u heerlijk BBQ seizoen!