Belangrijke zaken over voedingsbegeleiding

Afvallen, fitter worden of spiermassa opbouwen. Iets wat veel mensen willen, maar niet weten waar ze moeten beginnen. Voedingsbegeleiding speelt hierin een belangrijke rol. De combinatie van training en daarbij goede voeding, leidt tot het behalen van je persoonlijke doelen! Lees hier alle belangrijke zaken over voedingsbegeleiding.

Wat is voedingsbegeleiding?
Lichamelijke en geestelijke klachten kunnen uiteenlopende oorzaken hebben, die niet altijd makkelijk te achterhalen zijn. De juiste voeding zou ervoor kunnen zorgen dat veel problemen worden opgelost, maar wat is nou de juiste voeding? Gezond eten wordt steeds belangrijker, maar dat is niet altijd even makkelijk. Daarbij is ieder mens en ieder lichaam anders. Zo haalt de een meer voordeel uit het eten van plantaardige voeding en de ander juist uit meer koolhydraten of eiwitten. Bij voedingsbegeleiding wordt er samen met een personal trainer gekeken naar je eetpatroon, je klachten en je gezondheid. Op basis van deze gegevens gaan we kijken naar je gestelde doelen en hoe we deze samen gaan bereiken.

Voor wie is voedingsbegeleiding?
Voor iedereen die gezonder wil leven en/of eten en daar hulp bij nodig heeft is voedingsbegeleiding geschikt. Voor de een betekent dit het ontwikkelen van een gezonder eetpatroon, terwijl de ander juist behoefte heeft aan leefstijlcoaching. In samenwerking met een personal trainer zal er gewerkt worden aan de persoonlijke doelen die vooraf zijn opgesteld. Dit kan door een voedingsschema in combinatie met het trainen van het lichaam.

Werkwijze FitFanatics
De eerste intake staat in het teken van een kennismakingsgesprek en het bespreken van de persoonlijke doelen. Wanneer je de keuze maakt om van start te gaan, vragen we je om een aantal dagen bij te houden wat je precies eet. Deze resultaten worden dan besproken in het tweede gesprek waarin ook een 0-meting gedaan wordt om je lichaamssamenstelling en gewicht te meten. Op basis van al deze gegevens wordt er een voedingsschema op maat gemaakt waarmee je zelf aan de slag kan gaan!

Naast het voedingsschema werken we ook met een app. Hier kun je precies bijhouden wat je op een dag eet. Zo kun je zien of je goed op weg bent en waar nog verbetering nodig is.

De voedingsbegeleiding is geen dieet. Wij streven naar een langdurig resultaat in plaats van snelle verandering op korte termijn. De voedingsschema’s moeten daarom passen bij jouw persoonlijke leefstijl. We houden dus altijd rekening met wat je wel en niet graag eet. Door dit te doen kun je zelf de keuze maken voor een bewuster eetpatroon.

Wil jij meer weten over alle belangrijke zaken over voedingsbegeleiding en werken aan je persoonlijke doelen, wacht dan niet en schrijf je in voor een intakegesprek bij FitFanatics!

belangrijke zaken over voedingsbegeleiding