Boemboe kruidenmix

Ingrediënten boemboe

  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 45 milliliter ketjap manis
  • 1 eetlepel gemalen komijnzaad (Djintan)
  • 1,5 theelepel gemalen korianderzaad (Ketoembar)
  • 1 theelepel gemalen gember (Djahé)
  • 1 theelepel Kurkuma

Bereidingswijze

  1. Snipper de ui en hak de knoflook fijn
  2. Verwijder de zaadlijst en zaadjes van de rode peper en snij deze in kleine stukjes
  3. Doe alle ingrediënten in een mini foodprocessor en maal tot een gladde massa
  4. De boemboe kan nu gebruikt worden in bv. nasi of in onze oosterse noedelsoep
  5. Bewaar de boemboe in een potje en dek af met een klein laagje zonnebloemolie
  6. Zo kun je het 2 weken bewaren
  7. Je kunt de boemboe ook invriezen

Recept is op basis van 6 porties

  • bereidingstijd: 00:10
  • 15 gram per portie
  • 26 kcal
  • 0,6 gram eiwit
  • 5,6 gram koolhydraten
  • 0 gram vet