Boemboe kruidenmix
Ingrediënten boemboe
- 1 grote ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode peper
- 45 milliliter ketjap manis
- 1 eetlepel gemalen komijnzaad (Djintan)
- 1,5 theelepel gemalen korianderzaad (Ketoembar)
- 1 theelepel gemalen gember (Djahé)
- 1 theelepel Kurkuma
Bereidingswijze
- Snipper de ui en hak de knoflook fijn
- Verwijder de zaadlijst en zaadjes van de rode peper en snij deze in kleine stukjes
- Doe alle ingrediënten in een mini foodprocessor en maal tot een gladde massa
- De boemboe kan nu gebruikt worden in bv. nasi of in onze oosterse noedelsoep
- Bewaar de boemboe in een potje en dek af met een klein laagje zonnebloemolie
- Zo kun je het 2 weken bewaren
- Je kunt de boemboe ook invriezen
Recept is op basis van 6 porties
- bereidingstijd: 00:10
- 15 gram per portie
- 26 kcal
- 0,6 gram eiwit
- 5,6 gram koolhydraten
- 0 gram vet