Broccoli rijst met kipfilet en mosterdsaus

Ingrediënten

  • 100 gram broccoli rijst
  • 1 zoete puntpaprika
  • 1 rode ui
  • 100 gram courgette
  • 0,5 tomaat
  • 150 gram kipfilet
  • 10 ml olijfolie
  • 5 gram mosterd
  • het sap van 0,5 limoen
  • 2,5 gram dille
  • 1 el water
  • 2 gram gember
  • 2 gram peper

Bereiding

  1. Maak een saus van de mosterd, het limoensap, fijngesneden dille, peper en het
    water. Roer dit goed door.
  2. Snipper de ui en gember in fijne stukjes. Fruit dit aan in een koekenpan met olijfolie.
  3. Snijd de kip in blokjes en bak dit bij de ui en gember mee.
  4. Snijd de paprika, courgette en tomaat in blokjes. Voeg dit toe aan de pan, wanneer
    de kip goed is aangebakken.
  5. Kook de broccoli rijst volgens verpakking.
  6. Voeg de broccoli rijst bij de groenten en het vlees.
  7. Wanneer alle groenten en kip gaar zijn, voeg dan de mosterd saus toe en roer het
    geheel goed door. Maak eventueel nog op smaak met wat extra peper. 

Bijzonderheden

Recept is op basis van 1 portie

  • bereidingstijd: 00:30
  • 475 gram per portie
  • 390,7 kcal
  • 42,7 gram eiwit
  • 20,9 gram koolhydraten
  • 14,2 gram vet