Buddha bowl met falafel
Ingrediënten:
- 75 gram couscous
- 40 gram falafelballetjes
- 5 gram hoemoes tabouleh kruiden
- 15 gram avocado
- 50 gram spinazie
- 25 gram taugé
- 25 gram kikkererwten (uitlekgewicht)
- 2 tl paprikapoeder
- 30 gram cherrytomaatjes
- 5 gram limoensap
- 25 gram mango
- 2,5 gram koriander
- 2 gram olijfolie
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 220 graden celsius en bedek een bakplaat met bakpapier.
- Spoel de kikkererwten goed af en dep ze droog. Meng ze vervolgens met de olijfolie
en paprikapoeder tot alles goed bedekt is. - Verdeel de kikkererwten over de bakplaat en bak ze in 20 minuten krokant. Schep
ze om de 5 minuten even om. - Maak de couscous en falafel klaar volgens aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de cherrytomaatjes door de helft en de mango in blokjes.
- Snijd de koriander fijn en meng dit met de couscous.
- Doe een laagje spinazie in een kom en doe hier bovenop de couscous. Maak het
gerecht af door alle toppings de garneren op de couscous en maak het geheel af met wat limoensap.
Bijzonderheden:
Recept is op basis van 1 portie
- Bereidingstijd: 00:35
- 304 gram per portie
- 321,2 kcal
- 11,3 gram eiwit
- 41,5 gram koolhydraten
- 10,3 gram vet