Ook gezonde producten bevatten de nodige calorieën

Ook gezonde producten bevatten de nodige calorieën

Veel mensen denken dat wanneer een product gezond is, ze er oneindig veel van kunnen eten. Maar dit is niet het geval. Ook de gezonde producten bevatten de nodige calorieën. Het zijn dan wel calorieën uit producten met veel voedingsstoffen, wat natuurlijk beter is dan snoep, taart en chips. Maar deze gezonde producten worden evengoed opgeslagen als vet wanneer je er te veel van neemt. Een calorie is en blijft een calorie. Om je te behoeden voor deze fout hebben we een lijstje met gezonde voeding die toch vele calorieën bevatten.

Dadels

Dadels worden vaak als tussendoortje gegeten, ook worden ze gebruikt voor ‘gezonde’ zoete baksels als vervanger van wit tafelsuiker. Er zitten ook voedingsstoffen in dadels, zo zit er onder andere kalium, vitamine B6 en magnesium in deze zoete lekkernij. Maar er zitten ook veel suikers in dadels: 100 gram gedroogde dadels bevat ongeveer 60 gram suiker. En je lichaam reageert hier hetzelfde op als bij wit tafelsuiker.

Pesto

Pesto is een dressing die op veel verschillende manieren gebruikt kan worden. Het is gemaakt van kruiden, (olijf)olie, pijnboompitjes en kaas. Allemaal gezonde ingrediënten, maar ook rijk aan vet. Dit betekend dat het veel calorieën bevat. Gebruik niet meer dan een halve eetlepel pesto per dag.

Pindakaas

Pindakaas bevat veel goede voedingsstoffen, maar het zit ook vol met calorieën. Een goed advies: wanneer je pindakaas neemt, eet die dag dan geen noten meer als tussendoortje. De goede vetten uit noten heb je dan immers al uit de pindakaas gehaald.

Avocado

Met avocado kun je eindeloos variëren: door een salade, door een smoothie of gewoon op een cracker. De avocado is een hele gezonde vrucht, met veel goede vetten, antioxidanten, voedingsvezels, vitamine B, vitamine C en vitamine E. Echter zorgen de vetten in de avocado wel voor veel calorieën. Het advies is daarom om maximaal een halve avocado per dag te eten.