Een gezondere Carnaval!

Tips voor een gezondere Carnaval.

Nog even en dan is het weer zover: Carnaval. Vroeger was Carnaval al een eetfestijn, het was de laatste kans om je vol te eten voordat de vastentijd begon. Tegenwoordig is dit niet meer het hoofddoel, maar gezond eten tijdens deze dagen blijft erg lastig. Bij carnaval hoort drank en een vette hap, maar dit is erg jammer van al die tijd dat je goed je best doet om gezond te eten en veel te sporten. Ondanks het hossen en springen kun je zo tijdens de carnaval enkele kilo’s aankomen. Hierbij een aantal tips om de ‘’schade’’ te beperken.

Carnaval en eten

De top 3 carnavalsvoedsel bestaat uit: friet, shoarma en pizza. Weet je hoeveel calorieën hier in zitten?

  • Een portie friet (150 gram) 467 calorieën
  • Een pita broodje shoarma (150 gram vlees) 555 calorieën (zonder saus)
  • Een halve pizza (200 gram) 450 calorieën

Vaak wordt dit gegeten voordat je naar bed gaat, waardoor je niets meer verbrandt. Maar het is soms niet te vermijden dat je tijdens de carnaval bij de snackbar gaat eten. Wanneer je dit doet kies dan maar één snack i.p.v. twee en laat de vette sauzen zoals satésaus en mayonaise achterwege en kies voor bijvoorbeeld curry of ketchup. Zo kun je je al een heleboel onnodige calorieën besparen.

Maak je eten van te voren klaar

Zorg ervoor dat je tijdens de carnaval een goede bodem hebt, zeker wanneer je alcohol nuttigt. Tijd om te koken tijdens de carnaval heb je vaak niet, maak daarom je carnavalsmaaltijd van te voren klaar. Denk hierbij aan een grote pan soep, stamppot of een goed gevulde pasta: dit kun je gemakkelijk invriezen. Zo hoef je je eten alleen maar op te warmen en kun je snel en gezond eten.

Alcohol en water

Niet alleen het eten tijdens de carnaval is een aandachtspunt, ook het drinken. Tijdens carnaval wordt er heel wat alcohol genuttigd. Wissel ieder glas alcohol af met een glas water (dit werkt ook tegen de kater).

Rust en beweging

Het is belangrijk om voldoende te slapen. Wanneer je normaal 8 uur slaapt, probeer dit tijdens de carnaval ook te doen. Je leeft tijdens de carnaval al onregelmatig, als je dan ook nog te weinig rust neemt voel je je vaak nog minder fit. Als je nog tijd over hebt ga dan eens lekker een stuk wandelen. Hierna heb je weer nieuwe energie voor een dag carnaval vieren.

Alaaf!