Carrot cake muffins
Ingrediënten:
- 50 gram geraspte wortel
- 1 banaan
- 1 ei
- 50 gram havermout
- 30 gram amandelmeel
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel kaneel
- 25 gram rozijnen
- Optioneel: flavourdrops
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven op 200 graden
- Mix met een mixer of in een keukenmachine het ei, de banaan, havermout, amandelmeel, kaneel, bakpoeder en eventueel de flavourdrops
- Voeg de geraspte wortel toe en roer dit door het beslag
- Giet het beslag in muffinvormpjes en maak ze voor ongeveer 2/3 vol
- Bak de muffins ongeveer 30 minuten in de oven
- Laat ze daarna goed afkoelen
- Optioneel als topping: zuivelspread light met wortel reepjes (let op: dit is niet meegeteld in de calorieberekening)
Bijzonderheden:
Recept is op basis van 5 stuks
- bereidingstijd: 00:40
- 50 gram per stuk
- 132,6 kcal
- 3,4 gram eiwit
- 16,2 gram koolhydraten
- 5,2 gram vet