Carrot cake muffins

Ingrediënten:

  • 50 gram geraspte wortel
  • 1 banaan
  • 1 ei
  • 50 gram havermout
  • 30 gram amandelmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 25 gram rozijnen
  • Optioneel: flavourdrops

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven op 200 graden
  2. Mix met een mixer of in een keukenmachine het ei, de banaan, havermout, amandelmeel, kaneel, bakpoeder en eventueel de flavourdrops
  3. Voeg de geraspte wortel toe en roer dit door het beslag
  4. Giet het beslag in muffinvormpjes en maak ze voor ongeveer 2/3 vol
  5. Bak de muffins ongeveer 30 minuten in de oven
  6. Laat ze daarna goed afkoelen
  7. Optioneel als topping: zuivelspread light met wortel reepjes (let op: dit is niet meegeteld in de calorieberekening)

Bijzonderheden:

Recept is op basis van 5 stuks

  • bereidingstijd: 00:40
  • 50 gram per stuk
  • 132,6 kcal
  • 3,4 gram eiwit
  • 16,2 gram koolhydraten
  • 5,2 gram vet