Chocolatechip cookies (glutenvrij)
Ingrediënten cookies:
- 260 gram kikkererwten (uitlek gewicht blik)
- 100 gram amandelmeel
- 100 gram kokosmeel
- 40 gram 100% pindakaas
- 4 gram zoetstof sucralose
- 35 ml (=40 gram) ahornsiroop
- 30 gram kokosolie
- 1 theelepel vanille aroma
- 1,5 theelepel baking soda / bakpoeder
- 100 gram pure chocolade in kleine stukjes
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Pureer de kikkererwten in een keukenmachine of grote blender
- Voeg alle ingrediënten toe behalve de chocolade
- Meng alles in de keukenmachine tot een egaal beslag, het beslag blijft wat korrelig
- Voeg de stukjes chocolade toe
- Bekleed een bakplaat met bakpapier
- Maak met je handen 16 deegballetjes en druk ze plat op de bakplaat
- Leg ze niet te dicht bij elkaar
- Bak de cookies af in 15-25 minuten, totdat ze bruin beginnen te kleuren
- Laat afkoelen
Bijzonderheden
Recept is op basis van 16 cookies
- bereidingstijd: 00:20
- 35 gram per stuk
- 143,2 kcal
- 3,8 gram eiwit
- 7,4 gram koolhydraten
- 9,6 gram vet