De sportcocktail

sportcocktail

Inhoudsopgave

De sportcocktail

Een vleugje energie, een mespuntje aanleg, een eetlepeltje gedragsverandering,
een flinke scheut plezier, en heel veel wilskracht, motivatie en doorzettingsvermogen

Het is hoog zomer op het moment. De vakanties staan voor de deur en dan is het wel eens lekker om een heerlijke frisse cocktail te drinken. Je kent ze wel, de vaak te zoete alcoholische zonnestraaltjes vol ingewikkelde ingrediënten. Maar eenmaal klaar, in een mooi glas en een gezellig rietje, zijn ze wel lekker. Maar je moet er wel even iets voor doen, met de juiste ingrediënten in de juiste hoeveelheid.

Sporten is gezond en goed voor lichaam en geest, dat weten we allemaal. Maar sporten gaat niet bij iedereen (altijd) vanzelf en lang niet iedereen vindt sporten leuk of ondervindt er plezier aan.
Al jaren loop ik zeer frequent de sportschool binnen om mijn wekelijkse uurtjes te trainen. Ik zie dan ook met regelmaat nieuwe sporters komen. Elk seizoen van het jaar kent zijn pieken en dalen met beginnende nieuwe enthousiaste sporters die bijv. de extra kilo’s van de feestdagen kwijt willen, een sixpack of een mooie bikinifiguur willen voor de zomervakanties, een mooie gezond lichaam willen, of gewoon omdat sporten goed is, of omdat het erbij hoort.
Op een enkeling na starten we allemaal, gekleed in een leuk nieuw outfitje, vol goeie moed, met veel zin en met een uitgesproken doel. Echter, hoe hou je dit enthousiasme nou vast, want eerlijk is eerlijk, de zin is al vaak na een paar weken weer over, het enthousiasme is nog ver te zoeken, doelstelling worden bijgesteld en resultaten blijven uit, met als gevolg dat de motivatie tot onder nul daalt en de sporter uiteindelijk afhaakt…… je bent weer terug bij af.
Iedereen weet, dat als we iets willen bereiken in het leven, we er iets voor moeten doen, oke de één wat meer dan de ander, maar (bijna) niets gaat vanzelf. Alle nieuwe uitdagingen in ons leven vallen of staan met een stukje aanleg, een gezonde dosis motivatie, wilskracht en doorzettingsvermogen. Zonder deze ingrediënten zullen veel nieuwe uitdagingen niet of maar gedeeltelijk slagen. Een stok achter de deur in de vorm van een begeleider, een personal trainer of een motivater kan helpen, maar uiteindelijk is het aan jou, want de basis ingrediënten moeten aanwezig zijn anders behaal je het resultaat wat je voor ogen had niet, en zal jou “sportcocktail” mislukken.

Ik ben een sporter in hart en nieren. Ook ik ben ooit begonnen met een klein doel. Ik had geluk, ik had aanleg in en ik vond het zonder problemen leuk. In al die jaren heb ik met veel passie en motivatie gesport, want ja ik kan zeggen dat het een onderdeel van mijn dagelijkse leven is geworden. Natuurlijk heb ik ook wel eens geen zin, of ben ik moe, maar de stok achter de deur is mijn eigen wilskracht. Kan ik niet, bestaat niet en voor mij is het steeds weer de uitdaging om van mezelf te winnen en het doel wat ik gesteld heb te halen. Natuurlijk vind ik het ook fijn wanneer mensen me aanmoedigen, bewonderen en motiveren, maar ik weet dat ik het zelf heb gedaan en nog veel belangrijker, ik heb het voor ME ZELF gedaan en voor niemand anders. Ik sport, na al die jaren, nog steeds elke dag met heel veel PLEZIER, wat misschien nog wel nét zo belangrijk is als de resultaten! Naast alle doelen en resultaten zijn er ook de aspecten als gezelligheid en het opdoen van zoveel leuke contacten, want sporten is ook samenwerken en plezier maken. Bij mij is al jaren de knop om en ik zou het heel graag aan iedereen willen doorgeven, maar zoals gezegd de basis begint bij jezelf, niet bij de sportschool, niet bij je trainer, niet bij een dieet alleen, niet alleen bij de inschrijving voor een training of een cursus en niet alleen bij het lezen van een motivatieblog, want dit zijn alleen maar de middelen die je verder kunnen helpen.
Als laatste wil ik iedereen meegeven dat behaalde resultaten uit het verleden je geen garanties geven voor de toekomt…..je zult altijd aan het werk moeten met alle ingrediënten uit de sportcocktail.
Heel veel succes!

Sportieve groeten en fijne vakantie allemaal!

Sandra van Antwerpen – Janssen

 

Inhoudsopgave

FitFanatics voedingsbegeleiding en personal training in Panningen

Wil je aan de slag met jouw doelen?

Meld je dan nu aan voor onze personal training, small group training of voedingsbegeleiding. Samen gaan we jouw doelen bereiken!

Voor jou geselecteerd

Snel afvallen is dat wel verstandig

Snel afvallen, is dat wel verstandig?

In onze hedendaagse samenleving is de belofte van snel afvallen erg verleidelijk. Zeker met uitspraken zoals...

Bekijk artikel

Spiermassa opbouwen, zo werkt het!

Veel mensen beginnen hun fitnessreis met hoge verwachtingen en een flinke dosis motivatie, zeker wanneer het...

Bekijk artikel

welke spiergroepen kun je het beste samen trainen voor optimaal resultaat

Welke spiergroepen samen trainen?

Wanneer je de sportschool binnenstapt, gewapend met de beste intenties en een flinke dosis motivatie, wil...

Bekijk artikel

Wanneer ga jij starten?

Meld je vandaag nog aan of neem contact op voor meer informatie.

Op de hoogte blijven?

Wil je graag handige tips ontvangen voor jouw fitnessreis, of op de hoogte blijven van onze acties? Schrijf je dan nu in!

Op de hoogte blijven?

Wil je graag handige tips ontvangen voor jouw fitnessreis, of op de hoogte blijven van onze acties? Schrijf je dan nu in!

Gratis adviesgesprek

Vraag nu je gratis adviesgesprek aan en ontdek hoe we samen jouw doelen zoals fit worden of afvallen kunnen bereiken. 

Het adviesgesprek is volledig vrijblijvend en zijn geen kosten aan verbonden.

Let op: We hebben maar beperkt plaats, vraag vandaag nog je gratis adviesgesprek aan!

Black Friday FitFanatics

Black Friday € 200,- korting*

Je profiteert tot en met zaterdag 25 november van ruim €200,- voordeel op een pakket van 10 personal trainingen.

Dubbel voordeel

Meld je aan en maak 11x kans op een cadeaubon t.w.v. € 50,- van horeca uit Peel & Maas.

Grijp nu je kans en ga aan de slag met een van onze professionals! We streven er naar om samen je doelen te bereiken.

Aanmelden kan ook telefonisch of per app via 0613807335, of bij je trainer.

*Deze actie geldt voor zowel leden als niet leden van FitFanatics