Eiwitrijke koek met kwark en rode vruchten

  • 3 eiwitten
  • 1 ei dooier
  • 26 gram whey-proteïnepoeder
  • 5 gram bakmeel
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl koekkruiden
  • 50 gram magere kwark
  • 50 gram rood fruit

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Klop de eiwitten stijf in een kom.
  3. Meng in een andere kom het proteïnepoeder met de eidooier, het bakpoeder, de kaneel en de koekkruiden.
  4. Schep het opgeklopte eiwit langzaam door het mengsel.
  5. Bedek een bakplaat met een bakpapiertje en maak een rondje van het beslag.
  6. Bak de koek in ongeveer 10 minuten af in de oven.
  7. Laat de koek afkoelen op een rooster en top het vervolgens af met de kwark en het rood fruit.

Bijzonderheden:

Recept is op basis van 1 koek

  • bereidingstijd: 00:20
  • 250 gram per portie
  • 279,4 kcal
  • 40,4 gram eiwit
  • 11,9 gram koolhydraten
  • 7,1 gram vet