Fit worden voor de zomer

De winterdagen zijn gelukkig alweer voorbij en worden ingeruild voor de warmere dagen met zonnestraaltjes die zich steeds vaker laten zien. Fit worden voor de zomer, hoe krijg je dit voor elkaar?s Dit hangt af van verschillende factoren, maar er geldt hierbij wel één belangrijke eis: discipline

Fit voor de zomer

Iedereen wil zo snel mogelijk fit worden, maar dat lukt niet zomaar. Om in een korte tijd fit te zijn moet je wel discipline hebben. Vanwege de korte tijdsperiode, moet alles kloppen in de reis naar een fit lichaam voor de zomer. Kies de juiste sporten voor het uitoefenen van verschillende fitnessdoelen. Motivatie, voeding en de juiste oefeningen zijn de sleutel tot succes!

Motivatie

Motivatie, het belangrijkste aspect als het neerkomt op het behalen van je persoonlijke sportdoelen. Het opstellen van één specifiek doel gooit de motivatie van een mens makkelijk met vijftig procent omhoog. Fit worden voor de zomer is een mooi doel, maar nog te algemeen. Je zult het doel voor jezelf nog dieper moeten specificeren.

Voeding

Wanneer de motivatie goed zit, kan je gaan kijken naar je eetgewoonte. Naast motivatie speelt eetgewoonte ook een belangrijke rol bij het fit worden. Hierbij is een goede balans tussen koolhydraten, eiwitten en gezonde vetten enorm belangrijk.

De oefeningen

Naast motivatie en voeding, is het ook van belang om de juiste oefeningen uit te voeren. Denk hierbij aan het bepalen van een goede hoeveelheid herhalingen. Het opbouwen van spiermassa zorgt voor vetverbranding, maar niet zoveel als cardio training. Je kunt dus wel stellen dat krachttraining en cardiotraining even belangrijk zijn om fit te worden voor de zomer. Een combinatie van beiden zorgt voor de beste resultaten.

Resultaat

Wanneer je de gouden combinatie van motivatie, voeding en de juiste oefeningen voor langere tijd hebt uitgevoerd, zul je zien dat je een steeds fitter lichaam krijgt. Hierbij is het wel van belang dat je niet alleen aan het eind van de rit naar het resultaat kijkt, maar dit wekelijks bijhoudt. Door het wekelijks bij te houden kun je zelf analyseren of je op de goede weg bent en waar eventuele aanpassingen nodig zijn om je gewenste resultaat te halen. Als je vindt dat het proces sneller kan, dan kan je altijd nog je voeding of training aanpassen. Zorg wel voor voldoende slaap en rust om het herstelproces te stimuleren.