Frittata

  • 400 gram zoete aardappelblokjes
  • 100 gram witte kaasblokjes
  • 2 rode uien
  • 6 eieren
  • 60 ml magere melk
  • 1 teentje knoflook
  • Takje verse dille
  • 50 gram spinazie
  • 2 el olie
  • Zout

Bereidingswijze

  1. Snijd de rode uien en de knoflook fijn.
  2. Verwarm wat olijfolie in een koekenpan. Fruit hier de rode ui in
  3. Voeg de zoete aardappelblokjes toe en bak dit even aan.
  4. Kluts de eieren, samen met de melk, fijngesneden knoflook, dille en zout goed door elkaar.
  5. Voeg de verse spinazie toe aan de zoete aardappel en roer dit goed door.
  6. Schenk het eimengsel in de pan en verdeel hier de witte kaasblokjes over.
  7. Zet het vuur laag en doe de deksel op de pan. Laat het ei zachtjes garen.
  8. Wanneer het ei volledig is gestold, is je frittata klaar! Serveer de frittata met wat brood of een salade.

Bijzonderheden:

Recept is op basis van 4 porties

  • bereidingstijd: 00:50
  • 280 gram per portie
  • 322,1 kcal
  • 15,7 gram eiwit
  • 25,8 gram koolhydraten
  • 16,5 gram vet