Geen motivatie om te sporten? Zo vind je het terug!

Geen motivatie om te sporten? FitFanatics helpt je je motievatie terugvinden

Inhoudsopgave

Je hebt het vast wel eens meegemaakt: je hebt je voorgenomen om vaker te gaan hardlopen, maar als je thuiskomt van het werk is het eerste wat je doet op de bank ploffen. Of je hebt je aangemeld voor een sportschool, maar je komt er maar niet aan toe om erheen te gaan.

Je bent niet de enige. Veel mensen hebben moeite om gemotiveerd te blijven om te sporten. Iedereen heeft zo zijn eigen redenen maar de meest gehoorde reden van een gebrek aan motivatie zijn tijdgebrek, vermoeidheid of gebrek aan resultaten.

In dit artikel geven we je tips om je motivatie voor sporten terug te vinden. We bespreken de oorzaken waardoor een gebrek aan motivatie ontstaat en geven concrete tips om er iets aan te doen.

Oorzaken van een gebrek aan motivatie om te sporten

Er zijn verschillende redenen waarom je geen motivatie kunt vinden om te sporten. Hier zijn een paar van de meest voorkomende:

 • Tijdgebrek: Veel mensen hebben het gevoel dat ze geen tijd hebben om te sporten. Ze zijn druk met werk, studie, gezin en andere verplichtingen.
 • Vermoeidheid: Na een lange dag werken of studeren is het soms moeilijk om nog de energie te vinden om te gaan sporten.
 • Gebrek aan resultaten: Als je niet ziet dat je vorderingen maakt, kan je motivatie om te sporten afnemen.
 • Geen duidelijke doelen: Als je geen duidelijke doelen hebt, is het moeilijk om gemotiveerd te blijven.
 • Geen plezier: Als je niet geniet van het sporten, is het moeilijk om er naar uit te kijken.

Tips om je motivatie om te sporten terug te vinden

Tips om je motivatie in het sporten terug te vinden

Als je moeite hebt om gemotiveerd te blijven om te sporten, zijn hier een paar tips die je kunnen helpen:

 • Stel jezelf realistische doelen: Als je meteen te hoge doelen stelt, is de kans groot dat je ze niet haalt. Dit kan je motivatie om te sporten juist doen afnemen.
 • Maak het leuk: Kies een sport die je leuk vindt. Als je niet geniet van het sporten, is het moeilijk om dit steeds weer te blijven doen.
 • Zoek een sportmaatje: Het is leuker om samen te sporten. Een sportmaatje kan je ook motiveren om door te gaan als je het even niet meer ziet zitten.
 • Maak het makkelijker: Zorg ervoor dat het makkelijk is om te gaan sporten. Zet bijvoorbeeld je sportkleding klaar voordat je naar bed gaat.
 • Beloon jezelf: Als je een doel hebt behaald, beloon jezelf dan. Dit helpt je om gemotiveerd te blijven.

Extra tips om je motivatie om te sporten terug te vinden

1. Vind een uitlaatklep voor je stress

Als je stress hebt, is het moeilijk om gemotiveerd te zijn voor iets. Sporten kan een goede manier zijn om stress te verminderen. Als je het moeilijk vindt om te sporten als je gestrest bent, probeer dan een minder intensieve activiteit, zoals wandelen of yoga.

2. Maak een plan

Als je weet wat je gaat doen, is het makkelijker om gemotiveerd te blijven. Plan een tijd en plaats om te gaan sporten en houd je eraan. Als je het moeilijk vindt om gemotiveerd te blijven, probeer dan een vriend of familielid te vragen om samen met je te gaan sporten.

3. Maak het een gewoonte

Als je iets elke dag doet, wordt het een gewoonte. Dit maakt het makkelijker om gemotiveerd te blijven. Probeer om met regelmaat te gaan sporten. Sport bijvoorbeeld elke week op dezelfde dag(en), hierdoor zal je het makkelijker volhouden.

4. Wees geduldig

Het duurt tijd om resultaten te zien. Wees geduldig met jezelf en geef niet op als je niet meteen ziet dat je vorderingen maakt.

5. Zoek professionele hulp

Als je het niet alleen kunt of een stok achter de deur nodig hebt, zoek dan professionele hulp. Een personal trainer of small group training kan je helpen om je doelen te bereiken en je motivatie op peil te houden.

personal training de oplossing voor je motivatieprobleem

Personal training: de oplossing voor je motivatieprobleem!

Zoals we al aangaven kan personal training een goede oplossing zijn, als je moeite hebt om gemotiveerd te blijven om te sporten. Een personal trainer kan je helpen om je doelen te bereiken en om je motivatie op peil te houden. Maar een personal trainer heeft nog meer voordelen.

Hier zijn enkele van de belangrijkste:

 • Een op maat gemaakt fitness schema: Een personal trainer helpt je om realistische fitness doelen te stellen. We beoordelen je huidige conditie, belastbaarheid en mobiliteit. Vervolgens werken we een fitness schema uit dat specifiek is afgestemd op jouw behoeften en levensstijl.
 • Veilig leren en kunnen sporten: Trainen met een personal trainer betekent ook dat je toegang hebt tot professioneel advies en begeleiding over de juiste vorm en techniek. Dit is cruciaal om blessures te voorkomen en het meeste uit je trainingen te halen.
 • Effectieve en veelzijdige training: Een personal trainer houdt het sporten fris en spannend door verschillende oefeningen en apparatuur in je trainingen op te nemen. Bovendien dagen we je op nieuwe manieren uit en helpen we je om je grenzen op te zoeken, zodat je je doelen ook daadwerkelijk behaald.
 • Personal coach afvallen: Een personal trainer kan je ook helpen om af te vallen mocht dat een van je redenen zijn om te willen sporten. We bieden dan ook naast personal training voedingsbegeleiding aan, waarbij we je helpen gezonde eetgewoonten te ontwikkelen en een effectief trainingsplan op te stellen dat specifiek is afgestemd op jouw behoeften en levensstijl.

Lukt het je niet om je motivatie om te sporten terug te vinden en ben je op zoek naar een personal trainer in de buurt? Dan is onze private gym in Panningen iets voor jou! 

Inhoudsopgave

FitFanatics voedingsbegeleiding en personal training in Panningen

Wil je aan de slag met jouw doelen?

Meld je dan nu aan voor onze personal training, small group training of voedingsbegeleiding. Samen gaan we jouw doelen bereiken!

Voor jou geselecteerd

Foam roller oefeningen

Foam roller oefeningen: geschikt voor spierherstel en verbeterde flexibiliteit

Foam rolling is een populaire techniek binnen de fitnesswereld die helpt bij spierherstel en het verbeteren...

Bekijk artikel

Sporten voor ouderen en senioren vanaf 50 plus

Sporten voor ouderen, actief en vitaal als senior

Naarmate we ouder worden, is het belangrijk om actief en gezond te blijven. Bewegen en sporten...

Bekijk artikel

Afvallen na een zwangerschap - waar begin je

Afvallen na zwangerschap: een gezonde aanpak voor nieuwe moeders

Het krijgen van een baby is een van de meest bijzondere en levensveranderende ervaringen voor een...

Bekijk artikel

Wanneer ga jij starten?

Meld je vandaag nog aan of neem contact op voor meer informatie.

Op de hoogte blijven?

Wil je graag handige tips ontvangen voor jouw fitnessreis, of op de hoogte blijven van onze acties? Schrijf je dan nu in!

Op de hoogte blijven?

Wil je graag handige tips ontvangen voor jouw fitnessreis, of op de hoogte blijven van onze acties? Schrijf je dan nu in!

Gratis adviesgesprek

Vraag nu je gratis adviesgesprek aan en ontdek hoe we samen jouw doelen zoals fit worden of afvallen kunnen bereiken. 

Het adviesgesprek is volledig vrijblijvend en zijn geen kosten aan verbonden.

Let op: We hebben maar beperkt plaats, vraag vandaag nog je gratis adviesgesprek aan!

Private gym in Panningen

Zomer(stop) actie!

10 personal trainingen met ruim €150,- korting!

10 personal trainingen inclusief begin en eindmeting en mogelijkheid tot zelf trainen met op maat gemaakt schema €549,-

In de afgelopen jaren zijn er steeds meer sporters door blijven trainen tijdens de zomerstop om weer fit te beginnen aan het nieuwe seizoen.

Bij Fitfanatics bieden wij deze mogelijkheid onder professionele begeleiding. Wat kun je verwachten?

*Actie geld voor zowel Fitfanatics leden als niet leden en loopt tot 13 juni 2024