Geen motivatie om te sporten? Zo vind je het terug!

Geen motivatie om te sporten? FitFanatics helpt je je motievatie terugvinden

Inhoudsopgave

Je hebt het vast wel eens meegemaakt: je hebt je voorgenomen om vaker te gaan hardlopen, maar als je thuiskomt van het werk is het eerste wat je doet op de bank ploffen. Of je hebt je aangemeld voor een sportschool, maar je komt er maar niet aan toe om erheen te gaan.

Je bent niet de enige. Veel mensen hebben moeite om gemotiveerd te blijven om te sporten. Iedereen heeft zo zijn eigen redenen maar de meest gehoorde reden van een gebrek aan motivatie zijn tijdgebrek, vermoeidheid of gebrek aan resultaten.

In dit artikel geven we je tips om je motivatie voor sporten terug te vinden. We bespreken de oorzaken waardoor een gebrek aan motivatie ontstaat en geven concrete tips om er iets aan te doen.

Oorzaken van een gebrek aan motivatie om te sporten

Er zijn verschillende redenen waarom je geen motivatie kunt vinden om te sporten. Hier zijn een paar van de meest voorkomende:

 • Tijdgebrek: Veel mensen hebben het gevoel dat ze geen tijd hebben om te sporten. Ze zijn druk met werk, studie, gezin en andere verplichtingen.
 • Vermoeidheid: Na een lange dag werken of studeren is het soms moeilijk om nog de energie te vinden om te gaan sporten.
 • Gebrek aan resultaten: Als je niet ziet dat je vorderingen maakt, kan je motivatie om te sporten afnemen.
 • Geen duidelijke doelen: Als je geen duidelijke doelen hebt, is het moeilijk om gemotiveerd te blijven.
 • Geen plezier: Als je niet geniet van het sporten, is het moeilijk om er naar uit te kijken.

Tips om je motivatie om te sporten terug te vinden

Tips om je motivatie in het sporten terug te vinden

Als je moeite hebt om gemotiveerd te blijven om te sporten, zijn hier een paar tips die je kunnen helpen:

 • Stel jezelf realistische doelen: Als je meteen te hoge doelen stelt, is de kans groot dat je ze niet haalt. Dit kan je motivatie om te sporten juist doen afnemen.
 • Maak het leuk: Kies een sport die je leuk vindt. Als je niet geniet van het sporten, is het moeilijk om dit steeds weer te blijven doen.
 • Zoek een sportmaatje: Het is leuker om samen te sporten. Een sportmaatje kan je ook motiveren om door te gaan als je het even niet meer ziet zitten.
 • Maak het makkelijker: Zorg ervoor dat het makkelijk is om te gaan sporten. Zet bijvoorbeeld je sportkleding klaar voordat je naar bed gaat.
 • Beloon jezelf: Als je een doel hebt behaald, beloon jezelf dan. Dit helpt je om gemotiveerd te blijven.

Extra tips om je motivatie om te sporten terug te vinden

1. Vind een uitlaatklep voor je stress

Als je stress hebt, is het moeilijk om gemotiveerd te zijn voor iets. Sporten kan een goede manier zijn om stress te verminderen. Als je het moeilijk vindt om te sporten als je gestrest bent, probeer dan een minder intensieve activiteit, zoals wandelen of yoga.

2. Maak een plan

Als je weet wat je gaat doen, is het makkelijker om gemotiveerd te blijven. Plan een tijd en plaats om te gaan sporten en houd je eraan. Als je het moeilijk vindt om gemotiveerd te blijven, probeer dan een vriend of familielid te vragen om samen met je te gaan sporten.

3. Maak het een gewoonte

Als je iets elke dag doet, wordt het een gewoonte. Dit maakt het makkelijker om gemotiveerd te blijven. Probeer om met regelmaat te gaan sporten. Sport bijvoorbeeld elke week op dezelfde dag(en), hierdoor zal je het makkelijker volhouden.

4. Wees geduldig

Het duurt tijd om resultaten te zien. Wees geduldig met jezelf en geef niet op als je niet meteen ziet dat je vorderingen maakt.

5. Zoek professionele hulp

Als je het niet alleen kunt of een stok achter de deur nodig hebt, zoek dan professionele hulp. Een personal trainer of small group training kan je helpen om je doelen te bereiken en je motivatie op peil te houden.

personal training de oplossing voor je motivatieprobleem

Personal training: de oplossing voor je motivatieprobleem!

Zoals we al aangaven kan personal training een goede oplossing zijn, als je moeite hebt om gemotiveerd te blijven om te sporten. Een personal trainer kan je helpen om je doelen te bereiken en om je motivatie op peil te houden. Maar een personal trainer heeft nog meer voordelen.

Hier zijn enkele van de belangrijkste:

 • Een op maat gemaakt fitness schema: Een personal trainer helpt je om realistische fitness doelen te stellen. We beoordelen je huidige conditie, belastbaarheid en mobiliteit. Vervolgens werken we een fitness schema uit dat specifiek is afgestemd op jouw behoeften en levensstijl.
 • Veilig leren en kunnen sporten: Trainen met een personal trainer betekent ook dat je toegang hebt tot professioneel advies en begeleiding over de juiste vorm en techniek. Dit is cruciaal om blessures te voorkomen en het meeste uit je trainingen te halen.
 • Effectieve en veelzijdige training: Een personal trainer houdt het sporten fris en spannend door verschillende oefeningen en apparatuur in je trainingen op te nemen. Bovendien dagen we je op nieuwe manieren uit en helpen we je om je grenzen op te zoeken, zodat je je doelen ook daadwerkelijk behaald.
 • Personal coach afvallen: Een personal trainer kan je ook helpen om af te vallen mocht dat een van je redenen zijn om te willen sporten. We bieden dan ook naast personal training voedingsbegeleiding aan, waarbij we je helpen gezonde eetgewoonten te ontwikkelen en een effectief trainingsplan op te stellen dat specifiek is afgestemd op jouw behoeften en levensstijl.

Lukt het je niet om je motivatie om te sporten terug te vinden en ben je op zoek naar een personal trainer in de buurt? Dan is onze private gym in Panningen iets voor jou! 

Inhoudsopgave

FitFanatics voedingsbegeleiding en personal training in Panningen

Wil je aan de slag met jouw doelen?

Meld je dan nu aan voor onze personal training, small group training of voedingsbegeleiding. Samen gaan we jouw doelen bereiken!

Voor jou geselecteerd

Zo word je fitter en gezonder met de juiste mindset

Zo word je fitter en gezonder met de juiste mindset

Ben jij het zat om je niet goed te voelen? Wil jij je fitter voelen en...

Bekijk artikel

FitFanatics Panningen - aanbod in personal training - voedingsbegeleiding en small group training

FitFanatics: jouw weg naar een gezonder en fitter 2024!

Sta jij aan het begin van 2024 vol goede voornemens, maar weet je niet waar te...

Bekijk artikel

Top 5 oefeningen om bilspieren te trainen

Top 3 oefeningen om je billen te trainen

Wil jij mooie grote ronde billen. Maar weet je niet hoe? Wij leggen het je uit,...

Bekijk artikel

Wanneer ga jij starten?

Meld je vandaag nog aan of neem contact op voor meer informatie.

Black Friday FitFanatics

Black Friday € 200,- korting*

Je profiteert tot en met zaterdag 25 november van ruim €200,- voordeel op een pakket van 10 personal trainingen.

Dubbel voordeel

Meld je aan en maak 11x kans op een cadeaubon t.w.v. € 50,- van horeca uit Peel & Maas.

Grijp nu je kans en ga aan de slag met een van onze professionals! We streven er naar om samen je doelen te bereiken.

Aanmelden kan ook telefonisch of per app via 0613807335, of bij je trainer.

*Deze actie geldt voor zowel leden als niet leden van FitFanatics