Geroosterd brood met ei uit de oven

Ingrediënten:

  • 2 sneden volkoren brood
  • 2 eieren
  • 5 gram verse peterselie
  • 0,5 rode ui
  • 0,5 tomaat
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 2 tl versgemalen peper
  • 15 gram geraspte 30+ kaas
  • 10 gram yoghurt Griekse stijl 0,1% vet
  • Het sap van 0,5 citroen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden celsius.
  2. Kluts de eieren in een kommetje.
  3. Snijd de peterselie, ui en tomaat in kleine blokjes.
  4. Meng de peterselie, ui en tomaat door de geklutste eieren en roer goed door.
  5. Maak het ei-mengsel op smaak met knoflookpoeder, paprikapoeder en 1 tl peper. Voeg ook de geraspte kaas toe. Roer dit ook weer goed door.
  6. Leg de sneden brood op de bakplaat met bakpapier.
  7. Druk de binnenkant van de sneden brood plat met een lepel als een soort kuiltje.
  8. Schenk het eimengsel in de brood kuiltjes.
  9. Zet de bakplaat in de oven voor ongeveer 15 minuten.
  10. Meng ondertussen de yoghurt met citroensap en 1 tl peper.
  11. Verdeel de yoghurtsaus over de broden wanneer deze uit de oven komen en je gerecht is klaar.

Bijzonderheden:

Recept is op basis van 1 portie

  • bereidingstijd: 00:20
  • 250 gram per portie
  • 373 kcal
  • 25,3 gram eiwit
  • 32,4 gram koolhydraten
  • 13,4 gram vet