Geroosterd brood met ei uit de oven
Ingrediënten:
- 2 sneden volkoren brood
- 2 eieren
- 5 gram verse peterselie
- 0,5 rode ui
- 0,5 tomaat
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl paprikapoeder
- 2 tl versgemalen peper
- 15 gram geraspte 30+ kaas
- 10 gram yoghurt Griekse stijl 0,1% vet
- Het sap van 0,5 citroen
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden celsius.
- Kluts de eieren in een kommetje.
- Snijd de peterselie, ui en tomaat in kleine blokjes.
- Meng de peterselie, ui en tomaat door de geklutste eieren en roer goed door.
- Maak het ei-mengsel op smaak met knoflookpoeder, paprikapoeder en 1 tl peper. Voeg ook de geraspte kaas toe. Roer dit ook weer goed door.
- Leg de sneden brood op de bakplaat met bakpapier.
- Druk de binnenkant van de sneden brood plat met een lepel als een soort kuiltje.
- Schenk het eimengsel in de brood kuiltjes.
- Zet de bakplaat in de oven voor ongeveer 15 minuten.
- Meng ondertussen de yoghurt met citroensap en 1 tl peper.
- Verdeel de yoghurtsaus over de broden wanneer deze uit de oven komen en je gerecht is klaar.
Bijzonderheden:
Recept is op basis van 1 portie
- bereidingstijd: 00:20
- 250 gram per portie
- 373 kcal
- 25,3 gram eiwit
- 32,4 gram koolhydraten
- 13,4 gram vet