Gevulde paprika
Ingrediënten
- 200 gram rundertartaar
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 1 rode ui
- 0,5 courgette
- 2 teentjes knoflook
- 100 gram kastanjechampignons
- 60 gram geraspte 30+ kaas
- 50 gram quinoa
- 5 gram peterselie
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 190 graden.
- Kook de quinoa volgens aanwijzingen op de verpakking.
- Bak de rundertartaar in kleine stukjes gaar in een pan.
- Snijd de champignons, courgette, ui en knoflook fijn.
- Bak de ui, knoflook, champignons en courgette mee bij de rundertartaar.
- Wanneer de quinoa gaar is, voeg deze toe aan het groentemengsel.
- Snijd de paprika’s doormidden, zodat je 4 bootjes hebt.
- Vul de bootjes met het groentemengsel en top het geheel af met de kaas.
- Leg de bootjes op een ovenschaal met bakpapier.
- Zet de schaal voor ongeveer 20 minuten in de oven.
- Top het geheel nog af met fijngesneden verse peterselie wanneer het uit de oven komt.
Bijzonderheden
Recept is op basis van 2 porties
- bereidingstijd: 00:35
- 450 gram per portie
- 377 kcal
- 44,3 gram eiwit
- 17,8 gram koolhydraten
- 13 gram vet