Gevulde paprika

Ingrediënten

  • 200 gram rundertartaar
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 rode ui
  • 0,5 courgette
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 gram kastanjechampignons
  • 60 gram geraspte 30+ kaas
  • 50 gram quinoa
  • 5 gram peterselie

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  2. Kook de quinoa volgens aanwijzingen op de verpakking.
  3. Bak de rundertartaar in kleine stukjes gaar in een pan.
  4. Snijd de champignons, courgette, ui en knoflook fijn.
  5. Bak de ui, knoflook, champignons en courgette mee bij de rundertartaar.
  6. Wanneer de quinoa gaar is, voeg deze toe aan het groentemengsel.
  7. Snijd de paprika’s doormidden, zodat je 4 bootjes hebt.
  8. Vul de bootjes met het groentemengsel en top het geheel af met de kaas.
  9. Leg de bootjes op een ovenschaal met bakpapier.
  10. Zet de schaal voor ongeveer 20 minuten in de oven.
  11. Top het geheel nog af met fijngesneden verse peterselie wanneer het uit de oven komt. 

Bijzonderheden

Recept is op basis van 2 porties

  • bereidingstijd: 00:35
  • 450 gram per portie
  • 377 kcal
  • 44,3 gram eiwit
  • 17,8 gram koolhydraten
  • 13 gram vet