Glutenvrije chocoladetaart

Ingrediënten cake

  • 200 gram boekweitmeel
  • 2 rijpe bananen
  • eieren
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 25 gram cacaopoeder
  • 10 dadels (+/- 60 gram)
  • 250 gram frambozen & blauwe bessen (diepvries)
  • 50 gram pure chocolade 85%
  • 100 milliliter magere melk

Ingrediënten crumble topping

  • 75 gram glutenvrije havermout
  • 2 eetlepels honing
  • 5 dadels (+/- 30 gram)
  • 1 theelepel vanille aroma
  • Snufje zout
  • 50 gram pure chocolade 85%

Bereidingswijze

  1. Bekleed een springvorm met bakpapier of vet de vorm goed in en verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Maal de bananen met de 10 dadels fijn
  3. Hak de chocolade in grove stukjes
  4. Roer alle ingrediënten voor de cake er doorheen (de frambozen en bessen hoeven niet heel te blijven)
  5. Schenk het cakebeslag in de springvorm
  6. Maak de topping door alles te vermalen in de keukenmachine tot een plakkerige en kruimelig geheel
  7. Verdeel de crumble over de cake
  8. Bak de cake in ongeveer 35 minuten gaar
  9. Laat even afkoelen voordat je de taart aansnijdt

Bijzonderheden

Recept is op basis van 10 stukken

  • bereidingstijd: 00:55
  • 80 gram per stuk
  • 261 kcal
  • 6,8 gram eiwit
  • 39,3 gram koolhydraten
  • 7,1 gram vet