Glutenvrije chocoladetaart
Ingrediënten cake
- 200 gram boekweitmeel
- 2 rijpe bananen
- 2 eieren
- 1/2 theelepel bakpoeder
- 25 gram cacaopoeder
- 10 dadels (+/- 60 gram)
- 250 gram frambozen & blauwe bessen (diepvries)
- 50 gram pure chocolade 85%
- 100 milliliter magere melk
Ingrediënten crumble topping
- 75 gram glutenvrije havermout
- 2 eetlepels honing
- 5 dadels (+/- 30 gram)
- 1 theelepel vanille aroma
- Snufje zout
- 50 gram pure chocolade 85%
Bereidingswijze
- Bekleed een springvorm met bakpapier of vet de vorm goed in en verwarm de oven voor op 180 graden
- Maal de bananen met de 10 dadels fijn
- Hak de chocolade in grove stukjes
- Roer alle ingrediënten voor de cake er doorheen (de frambozen en bessen hoeven niet heel te blijven)
- Schenk het cakebeslag in de springvorm
- Maak de topping door alles te vermalen in de keukenmachine tot een plakkerige en kruimelig geheel
- Verdeel de crumble over de cake
- Bak de cake in ongeveer 35 minuten gaar
- Laat even afkoelen voordat je de taart aansnijdt
Bijzonderheden
Recept is op basis van 10 stukken
- bereidingstijd: 00:55
- 80 gram per stuk
- 261 kcal
- 6,8 gram eiwit
- 39,3 gram koolhydraten
- 7,1 gram vet