Gnocchi ovenschotel
Ingrediënten
- 300 gram kipgehakt
- 500 gram gnocchi
- 2 teentjes knoflook
- 1 sjalot
- 1 courgette
- 1 aubergine
- 5 gram basilicum, vers
- 5 gram oregano, vers
- 400 gram tomatenblokjes
- 20 gram rucola
- 75 gram geraspte 30+ kaas
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden celsius.
- Zet een pan water op het vuur. Laat dit koken.
- Bak het kipgehakt aan in een braadpan.
- Snipper de sjalot en knoflook en voeg dit toe aan het kipgehakt.
- Snijd de courgette en aubergine in kleine blokjes en voeg dit ook toe aan het
kipgehakt. Bak dit geheel goed aan. - Kook de gnocchi tot ze gaan drijven. Giet ze vervolgens af en voeg ze toe aan een
ovenschaal. - Voeg de tomatenblokjes toe aan het kipgehakt. Roer dit geheel goed door. Giet dit
vervolgens in de ovenschaal. - Bedek de bovenkant van de ovenschaal met de geraspte kaas.
- Snijd de basilicum en oregano fijn en verdeel dit over de bovenkant van de
ovenschaal. - Zet de gnocchi ovenschotel voor ongeveer 20 minuten in de oven, tot de kaas is
gesmolten. - Serveer de gnocchi ovenschotel met verse rucola.
Bijzonderheden
Recept is op basis van 4 porties
- bereidingstijd: 00:40
- 480 gram per portie
- 448 kcal
- 31,3 gram eiwit
- 57,6 gram koolhydraten
- 9,3 gram vet