Goede voeding voor het sporten

Goede voeding voor het sporten

Inhoudsopgave

Of je nu dagelijks actief bezig bent met wandelen, fanatiek hardlopen of een teamsport als bijvoorbeeld voetbal of hockey. Alle vormen van beweging zijn goed voor je lichaam. Sport en beweging kunnen bijdragen aan het verbeteren van je conditie, aan het groeien van spieren en het verliezen van gewicht. Gezonde/goede voeding en drinken voor het sporten helpen daarbij!

Goede voeding voor het sporten kan helpen bij het verbeteren van sportprestaties en bij het gezonder en fitter worden. De Schijf van Vijf is voor iedereen, ook voor sporters, het uitgangspunt.

Beste voeding bij conditietraining en duursport

Sporten zoals hardlopen, wielrennen en roeien zijn echte duursporten: je verbetert door conditietraining je uithoudingsvermogen en verbrandt veel calorieën. Bij dit soort trainingen is het vooral belangrijk om op te letten op de tijdstippen waarop je eet of drinkt. Sporten op een volle of juist lege maag vermindert de prestatie. Naast de nodige eiwitten en vetten heb je ook voldoende koolhydraten nodig. Door voldoende koolhydraten te eten, verhoog je je uithoudingsvermogen. Voor deze training is het belangrijk dat er gekozen wordt voor eten en drinken dat in de Schijf van Vijf staat.

Beste voeding bij krachttraining en spiergroei

Door op de juiste manier te trainen met gewichten, krijg je meer spiermassa, minder vetmassa en meer kracht. Door hier goede voeding aan toe te voegen, is het resultaat alleen maar groter. Bij krachttraining beschadigen de eiwitten die een rol spelen in het samentrekken van de spier. Dit kapotte eiwit wordt vervolgens door het lichaam opgeruimd en vervolgens maakt het lichaam meer nieuw eiwit aan. Zo wil de spier voorkomen dat er opnieuw schade ontstaat. Dit wordt ook wel ‘supercompensatie’ genoemd.

Het genoeg binnenkrijgen van eiwitten is daarom bij krachttraining erg belangrijk. In producten zoals kwark of yoghurt, een beker melk, kipfilet, tofu of een extra portie noten of bonen zitten veel eiwitten die spiergroei kunnen realiseren. Daarnaast is het net zoals bij conditietraining en duursport belangrijk om te eten volgens de Schijf van Vijf. Hierdoor krijg je alle benodigde voedingsstoffen binnen om optimaal te kunnen presteren.

goede-voeding-voor-het-sporten

Beste voeding bij recreatief bewegen en teamsporten

Samen met een groep of maatje bewegen is leuk! Plezier hebben zorgt er voor dat je iets langer volhoudt. Recreatief bewegen, teamsport en spelsport kunnen je zelfvertrouwen verhogen. Zorg bij dit soort trainingen ervoor dat je met een gevulde maag begint en neem gezonde producten mee voor onderweg of tijdens de training. Vergeet daarnaast niet dat bij je lichaam bij verschillende trainingen veel vocht verliest, vergeet dat flesje water dus absoluut niet!

Voor team- en spelsporten is het belangrijk om te zorgen voor voldoende koolhydraten. Door dit te doen kun je optimaal presteren. Onder koolhydraat eten verstaan we voldoende brood, volkorenpasta of aardappelen bij de maaltijd.

De voeding bij recreatief bewegen, teamsporten of spelsporten kan nog wel eens om speciale aandacht vragen op trainings- of wedstrijddagen. Je voeding moet namelijk voldoende energie bevatten voor de inspanning die je moet leveren, zonder maag- en darmklachten te krijgen. Het is essentieel om de eetmomenten af te stemmen op de tijden dat je traint of een wedstrijd hebt.

Inhoudsopgave

FitFanatics voedingsbegeleiding en personal training in Panningen

Wil je aan de slag met jouw doelen?

Meld je dan nu aan voor onze personal training, small group training of voedingsbegeleiding. Samen gaan we jouw doelen bereiken!

Voor jou geselecteerd

Snel afvallen is dat wel verstandig

Snel afvallen, is dat wel verstandig?

In onze hedendaagse samenleving is de belofte van snel afvallen erg verleidelijk. Zeker met uitspraken zoals...

Bekijk artikel

Spiermassa opbouwen, zo werkt het!

Veel mensen beginnen hun fitnessreis met hoge verwachtingen en een flinke dosis motivatie, zeker wanneer het...

Bekijk artikel

welke spiergroepen kun je het beste samen trainen voor optimaal resultaat

Welke spiergroepen samen trainen?

Wanneer je de sportschool binnenstapt, gewapend met de beste intenties en een flinke dosis motivatie, wil...

Bekijk artikel

Wanneer ga jij starten?

Meld je vandaag nog aan of neem contact op voor meer informatie.

Op de hoogte blijven?

Wil je graag handige tips ontvangen voor jouw fitnessreis, of op de hoogte blijven van onze acties? Schrijf je dan nu in!

Op de hoogte blijven?

Wil je graag handige tips ontvangen voor jouw fitnessreis, of op de hoogte blijven van onze acties? Schrijf je dan nu in!

Gratis adviesgesprek

Vraag nu je gratis adviesgesprek aan en ontdek hoe we samen jouw doelen zoals fit worden of afvallen kunnen bereiken. 

Het adviesgesprek is volledig vrijblijvend en zijn geen kosten aan verbonden.

Let op: We hebben maar beperkt plaats, vraag vandaag nog je gratis adviesgesprek aan!

Black Friday FitFanatics

Black Friday € 200,- korting*

Je profiteert tot en met zaterdag 25 november van ruim €200,- voordeel op een pakket van 10 personal trainingen.

Dubbel voordeel

Meld je aan en maak 11x kans op een cadeaubon t.w.v. € 50,- van horeca uit Peel & Maas.

Grijp nu je kans en ga aan de slag met een van onze professionals! We streven er naar om samen je doelen te bereiken.

Aanmelden kan ook telefonisch of per app via 0613807335, of bij je trainer.

*Deze actie geldt voor zowel leden als niet leden van FitFanatics