Wendy Sillekens

Het werd watertrappelen….en nog meer watertrappelen totdat ik weer kon zwemmen.

“Je kunt pas goed voor een ander zorgen als je eerst goed voor jezelf zorgt”.
Een uitspraak die we (in mijn werk) vaak genoeg tegen elkaar zeggen. En hoe vaak ik het ook uitsprak naar anderen, zelf volgde ik deze uitspraak niet. Er was altijd wel een situatie of andere personen die meer zorg nodig hadden dan ikzelf.

Maar door een (onbewust) zetje van een dierbare vriend kwam ik erachter dat ik ook wat zorg aan mijzelf moest besteden. Zo kwam ik bij Mark terecht. Na de eerste analyse kwamen we er achter dat ik eigenlijk heel veel goed deed, alleen at ik te weinig. Dus kreeg ik van Mark mijn “aangepaste” voedingsschema mee naar huis. Nou dat viel nog niet mee. Nooit geweten dat meer eten zo moeilijk kon zijn. Maar het werkte…bij iedere controle waren er weer meer kilo’s en centimeters af.

En ook al zag ik heel duidelijk wat de cijfers deden…..ik “voelde” het niet.
Misschien kwam het wel omdat de lichamelijke ballast niet het belangrijkste was wat ik moest verliezen. Toen dat duidelijk was, werd het dus een iets ander proces. Want hoe ga je om met emotionele ballast als je, je coping mechanismen (lees: slechte gewoonten en gebruiken) niet meer in mag en WIL zetten?

Dan wordt het dus “dealen” met de emoties zelf. En dat waren er nogal wat. Ik kwam terecht in een oceaan vol emoties want blijkbaar was ik al een tijdje vergeten voor mijzelf te zorgen. Maar ik was ook vergeten hoe ik moest zwemmen. Dus werd het watertrappelen……

Gelukkig was mijn voedingspatroon inmiddels ingeburgerd en hoefde ik daar niet meer aan te denken. Zo kon ik mij volledig richten op de rest. En daar bleek ik Mark net zo hard voor nodig te hebben.
Mark, die bij iedere controle toch weer even de puntjes op de i zette, situaties relativeerde en me trots probeerde te laten zijn op de resultaten, mij bleef motiveren maar ook zichzelf kwetsbaar opstelde als mij dat hielp (Mark, dankjewel voor het delen van je persoonlijke ervaringen).

In de tussentijd ging ik veel wandelen (mijn nieuw coping mechanisme) om mijn hoofd te ordenen en emoties een plek te geven. En als ik het gevoel had te verdrinken, was daar mijn dierbare vriend (mijn reddingsboot) die me weer rustig kreeg zodat ik (al dan niet met wat ingeslikt water) me weer kon concentreren op het watertrappelen. En langzaamaan leerde ik weer zwemmen.

Het leven zal altijd “watertrappel” momenten blijven geven, maar ik weet dat ik weer zelfstandig kan zwemmen zonder mijn oude gewoonten/gebruiken daarvoor in te hoeven zetten.
En dat was/is de kracht van het fitfanatics voedingsplan waar het uiteindelijk allemaal mee gestart is.
Is het nu klaar dan? Zeker niet. Mijn lat lag sowieso wat hoger qua einddoel dan Mark (realistisch) had opgesteld, dus we plakken er nog wat maandjes aan vast.

Maar, we zijn nu 6 maanden verder en ik kan in ieder geval al hardop zeggen dat ik trots op mijzelf ben (en het “voelen” komt ook nog wel)

Ben je geïnspireerd geraakt en wil je ook een succesverhaal worden?

Succesverhaal Fitfanatics - Voedingsbegeleiding Panningen - Wendy

''Het werd watertrappelen….en nog meer watertrappelen totdat ik weer kon zwemmen''

FitFanatics Mark Doesborg - Personal trainer en voedingscoach

Wil jij net zo een succes behalen?

Meld je dan nu aan voor onze personal training, small group training of voedingsbegeleiding. Samen gaan we jouw doelen bereiken!

FitFanatics Mark Doesborg - Personal trainer en voedingscoach

Wil jij net zo een succes behalen?

Meld je dan nu aan voor onze personal training, small group training of voedingsbegeleiding. Samen gaan we jouw doelen bereiken!

Andere succesverhalen ter inspiratie

Succesverhaal Fitfanatics - Personal Training en voedingsbegeleiding Panningen - Angela

Angela

28kg en 29cm in buikomvang kwijt in een jaar tijd!

Succesverhaal lezen

Succesverhaal Fitfanatics - Voedingsbegeleiding en small group training Panningen - Loes van der Heide en Steef Nelissen

Loes van der Heide en Steef Nelissen

Meer dan 8 en 16 kilo kwijt dankzij voedingsbegeleiding en smallgroup training!

Succesverhaal lezen

Succesverhaal Fitfanatics - Voedingsbegeleiding en Personal Training Panningen - Ellie Adriaans

Ellie Adriaans

16 kilo afgevallen in plaats van mijn doel van 10 kilo en 21cm taille minder!

Succesverhaal lezen

Wanneer ga jij starten?

Meld je vandaag nog aan of neem contact op voor meer informatie.

Op de hoogte blijven?

Wil je graag handige tips ontvangen voor jouw fitnessreis, of op de hoogte blijven van onze acties? Schrijf je dan nu in!

Op de hoogte blijven?

Wil je graag handige tips ontvangen voor jouw fitnessreis, of op de hoogte blijven van onze acties? Schrijf je dan nu in!

Gratis adviesgesprek

Vraag nu je gratis adviesgesprek aan en ontdek hoe we samen jouw doelen zoals fit worden of afvallen kunnen bereiken. 

Het adviesgesprek is volledig vrijblijvend en zijn geen kosten aan verbonden.

Let op: We hebben maar beperkt plaats, vraag vandaag nog je gratis adviesgesprek aan!

Black Friday FitFanatics

Black Friday € 200,- korting*

Je profiteert tot en met zaterdag 25 november van ruim €200,- voordeel op een pakket van 10 personal trainingen.

Dubbel voordeel

Meld je aan en maak 11x kans op een cadeaubon t.w.v. € 50,- van horeca uit Peel & Maas.

Grijp nu je kans en ga aan de slag met een van onze professionals! We streven er naar om samen je doelen te bereiken.

Aanmelden kan ook telefonisch of per app via 0613807335, of bij je trainer.

*Deze actie geldt voor zowel leden als niet leden van FitFanatics