Ik ben nu een stuk gelukkiger als ik in de spiegel kijk!

Ik ben nu een stuk gelukkiger als ik in de spiegel kijk!

In juni van dit jaar ben ik begonnen met een 3 maanden traject bij Ellen. Helemaal geen goede periode natuurlijk…midden in de zomer! Maar toch een goed resultaat behaald waar ik trots op ben. En het mooie van alles is dat het mij ook nog eens niets heeft gekost!
Ik heb enkele dagen bijgehouden wat ik heb gegeten en heb gedronken. Aan de hand van deze gegevens heeft Ellen een voedingsschema voor mij opgesteld met verschillende variaties. Het viel me ontzettend mee wat ik mocht eten. Altijd gedacht dat ik de boterhammen (grotendeels) weg zou moeten laten, maar dit bleek helemaal niet het geval. Ik heb geen honger gehad en was super gemotiveerd! Ik ben ook een voedingsapp bij gaan houden. In het begin kost het wat tijd, maar het geeft je ontzettend veel inzicht in wat je binnen krijgt. Dit maakt het ook makkelijker om te gaan variëren met voeding. Iedere 2 weken werd er een afspraak ingepland bij Ellen om te wegen en meten. Dit was een mooie stok achter de deur om bewust bezig te blijven.

De eerste maand ben ik 4 kg afgevallen, dus hiermee had ik mijn doel al bijna bereikt. Daarom hebben we het doel aangepast voor de 2 maanden die nog volgden. Vanaf dat moment werd het lastiger; ik kreeg vakantie en was minder bewust met mijn voeding bezig. Minder bewust, maar nog steeds een stuk bewuster dan dat ik zonder dit traject was geweest. Ik heb lekker uit gegeten, ijsjes gehad en mijn drankjes gedronken, maar ik heb deze ook proberen te compenseren in de dagen waarin dit mogelijk was. Ellen kon mij de juiste tips en begeleiding hierbij geven. En zelfs tijdens deze vakantieperiode ben ik een beetje afgevallen.

In de derde maand was het lastig om, na de vakantie, weer de motivatie terug te krijgen die ik in de eerste maand heb gehad. Maar het maakt wel dat ik na deze derde maand kan zeggen dat ik een eetpatroon heb ontwikkeld wat goed vol te houden is voor mij. Ik ben me bewust van mijn voeding en hoe ik mijn eetgewoonten aan kan passen op de dagen waarin wel extraatjes erbij horen. Ook in deze derde maand ben ik afgevallen.
In totaal ben ik 6,5 kg afgevallen in 3 maanden tijd en daarmee heb ik ruimschoots mijn doel bereikt. De mensen om mij heen zien dat ik af ben gevallen en ook als ik in de spiegel kijk ben ik een stuk gelukkiger met mezelf.
Bedankt Fitfanatics!

Groetjes Julie