Ik ben weer een stuk fitter!

Via Facebook kwam ik een aantal berichten tegen van succesverhalen van FitFanatics. Ook stond er altijd een banner bij Sporthelden die mijn aandacht trok. Na enkele weken erover na te hebben gedacht heb ik een mailtje gestuurd naar Ellen. Ik had een eerste kennismaking met Ellen en kwam erachter dat mijn zorgverzekering destijds een pakket van een halfjaar kon vergoeden. De keuze was voor mij dus nog makkelijker om te starten.

Ik begon met een zes maanden pakket en had doelen gesteld op basis van gewicht en vetpercentage. Ellen had voor mij een makkelijk en afwisselend schema gemaakt wat ik allemaal mocht eten per dag. Ik voerde de eerste paar weken alles netjes in, in de voedingsapp zodat ik wist of ik nog ruimte had om nog iets te kunnen eten en hoeveel.

Ik sportte altijd al ruim voldoende (3 keer in de week) maar ging dit uitbreiden naar 4 keer per week naar de sportschool en 1 dag een lange wandeling maken. Het schema was makkelijk te volgen, waardoor de kilo’s er vrij snel af gingen. Ellen vertelde mij dat het gewicht niet alles zegt en dat het flink kan schommelen. Dat bleek ook zo te zijn want naarmate ik meer weegmomenten had gehad nam mijn gewicht soms licht toe terwijl mijn vetpercentage en centimeters wel afnamen. We bleven ons hier dan ook op focussen.

Uiteindelijk ben ik ruim 6 kilo afgevallen, 8 % in vet gedaald en 7 cm bij de taille en 10 cm bij de heupen kwijt! Het was helemaal geen moeilijk traject en kan dit daarom iedereen aanraden! De meetmomenten waren gewoon even een laatste stok achter de deur die ik nodig had om weer fitter te worden. Dankjewel Ellen voor de goede begeleiding!

Ben je geïnspireerd geraakt en wil je ook een succesverhaal worden?