Ik durf weer in de spiegel te kijken!

Na een zware periode in 2016 wilde ik begin 2017 het roer omgooien. Ik begon fanatiek met sporten lette goed op wat ik at maar… de weegschaal gaf geen verandering aan! Wat een frustratie. Achteraf gezien was mijn lichaam er “nog niet klaar voor”.

In mei 2017 had ik een positieve zwangerschapstest in handen. Oké nu kan ik dus niet meer gaan afvallen omdat dat niet goed is voor de kleine. Maar ik nam me voor als ik bevallen zou zijn en een aantal weken/maanden onderweg was het roer echt om moest. Ik keek niet meer graag in de spiegel, zag mijn eigen lichaam niet meer graag. In januari 2018 ben ik bevallen en daarna volgde een periode van borstvoeding. Iedereen zegt: Van borstvoeding geven val je af! Ik dacht mooi, daar bereik ik dan vast de eerste kilo’s mee, maar niets was minder waar. Ik viel niet af van borstvoeding geven. Jammer! Maar dat was dan zo, ik vond het op dat moment belangrijker dat ik genoeg voedingsstoffen binnen kreeg waardoor mijn borstvoeding goed bleef lopen. In augustus vond ik dat ik lang genoeg onderweg was en besloot ik dat ik wel iets aan mijn overtollige kilo’s kon gaan doen. Dus heb ik contact gezocht met Ellen van FitFanatics want de illusie dat ik het allemaal wel zelf kon was ik inmiddels wel kwijt. Maar ik wilde ook geen crashdieet of welk ander dieet dan ook, want een dieet is maar tijdelijk. Ik wilde echt een verandering van mijn levensstijl, want het was wel gebleken dat ik met mijn huidige levensstijl de kilo’s niet kwijt ging raken.

Eind augustus had ik de intake, spannend… maar ook wel een beetje beschamend! Ik was al verre van blij met mijn lichaam dus wat moest iemand anders dan wel niet denken? Ik had al de opdracht gekregen om bij te houden per dag alles wat ik dronk en at, zodat Ellen gebaseerd daarop een voedingsschema kon maken voor mij. Begin september was het schema klaar en kon ik aan de slag. Ik wil minimaal 15kg kwijt. Dat 15kg niet haalbaar is op een gezonde manier in 3 maanden wist ik ook wel. Dus we stelde het doel op 7kg in 3 maanden. Dat zou wel haalbaar moeten zijn. Om de twee weken had ik een weging en keken we samen hoe het ging en of ik nog ergens tegenaan liep. De eerste weging was erg positief! En elke weging die volgde werd een feestje! De weegschaal bleef mij telkens vertellen dat ik goed bezig was. Het ging zo goed dat wel het maanddoel en het einddoel tot 3x toe hebben kunnen bijstellen.

Begin december had ik mijn laatste weging en die was erg positief! -10kg in 3 maanden! En geloof me alleen sporten is niet alles, het helpt natuurlijk wel omdat je dan meer calorieën verbruikt en het ook gewoon veel en veel gezonder is. Maar in deze drie maanden heb ik ook een periode niet kunnen sporten omdat ik tijdens het hardlopen mijn enkel flink heb omgeslagen. En zelfs met deze periode van “bankhangen” omdat mijn enkel het niet aankon heb ik het prachtige resultaat van -10kg bereikt!

Het mooie van FitFanatics vind ik dat het geen dieet is. Een dieet is tijdelijk en FitFanatics is blijvend. Het schema, de recepten en tips en tools in variatie die ik heb gekregen is een feestje! Ja ik hou van eten, en geloof me je mag echt veel eten! Als je eiwitten, Koolhydraten, calorieën en vetten maar in balans zijn! En ja ook ik eet gewoon nog wel friet en pizza! Het draait om balans. Eet je de ene dag iets meer omdat je bijvoorbeeld een feestje of een etentje hebt dan kun je dat op voorhand al wat compenseren door de dagen ervoor wat verandering te maken in je inname van koolhydraten, eiwitten, vetten en calorieën. De periode tussen kerst en oud en nieuw heb ik het wat laten “varen” en ben ik absoluut wat minder “streng” geweest voor mijzelf maar het kost mij absoluut geen moeite om alles weer op te pakken en er weer volledig tegenaan te gaan om mijn uiteindelijke doel van 15 kg te bereiken.

Ik durf weer in een spiegel te kijken zonder dat ik verdrietig word van mijn eigen lichaam. Als mensen mij vragen hoe ik zoveel ben afgevallen zeg ik vol enthousiasme: FitFanatics!! Ellen super bedankt voor alles!