Ik zit weer lekker in mijn vel!

Al een hele tijd voelde ik mij onzeker over mijn lichaam. Via via had ik wel eens gehoord van FitFanatics, maar ik vond de drempel altijd te groot om mij aan te melden. Nadat ik sinds lange tijd weer eens op de weegschaal stond, was de maat echt vol. Dit moest veranderen en zelf lukt mij dit niet! Ik heb mij via de website aangemeld en al snel belde Ellen mij op voor een intakegesprek.

De eerste 4 dagen moest ik een eetschema bijhouden. Soms schaamde ik mij echt om alles op te schrijven, maar ik moest het echt naar waarheid invullen. Het is ten slotte voor mijn eigen bestwil. Deze eerste stap heeft mij al laten inzien dat ik niet goed bezig was. Vooral in de weekenden kwam er veel te veel binnen. Van Ellen kreeg ik een voedingsschema op basis van producten die ik lekker vond. Ik herkende gelukkig ook dingen die ik al deed, zoals groenten bij de lunch.

In de tussentijd heb ik mij ook ingeschreven bij de sportschool. Niet om 7 dagen per week te gaan sporten, maar twee keer in de week vond ik voldoende. De tweewekelijkse meetmomenten waren echt een bevestiging van het feit dat ik goed bezig was. Iedere keer was er weer iets vanaf, bereikte ik mijn doel en ik ging ik met een trots gevoel de deur uit. Het voedingsschema was heel goed vol te houden en het sporten ging me ook goed af. Zelfs met Kerst en carnaval bleef ik afvallen, ondanks dat ik van die dagen echt genoot. Ook de app gaf mij veel houvast. Door het invullen van de FitFanatics-app kon ik kijken of ik binnen mijn marge bleef wanneer ik eens iets anders wilde eten. De app heeft mij ook veel inzicht gegeven in de voedingswaarde van producten.

Ellen heeft mij laten inzien hoe ik de balans kan vinden tussen streng zijn voor mijzelf (soms zelfs té) en in het weekend genieten van een hapje en drankje. In een half jaar tijd ben ik 24 kilogram afgevallen en is mijn vetpercentage met  ruim 11 % omlaag gegaan! Ik heb nooit het gevoel gehad dat dit echt een dieet was. Het is niet alleen een verandering geworden van mijn eetpatroon. Ik zit weer lekker in mijn vel, ben fitter en ik heb veel meer energie.

Ellen, bedankt voor de stok achter de deur die ik nodig had, alle tips en natuurlijk de motiverende woorden elke keer!

Ben je geïnspireerd geraakt en wil je ook een succesverhaal worden?