1 eetlepel verse koriander of platte peterselie, fijngehakt
2 eetlepels water
Bereidingswijze:
Snijd de kip in blokjes
Verwarm de olie in een wok en fruit de knoflook en ½ eetlepel kerriepoeder tot het lekker gaat ruiken. Schep de blokjes kip erdoor en bak ze al omscheppend in 5 minuten rondom mooi bruin en gaar
Snijd intussen de wortel en stengels bleekselderij in kleine blokjes en de prei in dunne ringen. Was de prei in een vergiet onder stromend water en laat goed uitlekken
Schep de blokjes kip op een bord, strooi er wat zout over en houd ze warm onder aluminiumfolie
Schep de wortel, bleekselderij, prei en de rest van de kerriepoeder door het bakvet in de wok en roerbak de groente 2-3 minuten tot ze iets zachter worden. Voeg na 1 minuut 2 eetlepels water toe
Schep de rijst door de groenten en schenk de bouillon erbij. Laat de kerrierijst in 8-10 minuten op middelhoog vuur het vocht opnemen en gaar worden. Roer regelmatig. Voeg peper en zout naar smaak toe
Schep de kerrierijst in een diep bord en leg de blokjes kip erop. Strooi de koriander erover.
Aan de slag met voedingsbegeleiding?
Meld je vandaag nog aan of neem contact op voor meer informatie