Kip curry

Kip curry

Recept is op basis van 1 portie

  • bereidingstijd: 00:45
  • 630 gram per portie
  • 612 kcal
  • 40 gram eiwit
  • 76 gram koolhydraten
  • 15 gram vet

Ingrediënten:

  • 65 gram zilvervliesrijst
  • 0.5 eetlepel kerriepoeder
  • 125 gram kipfilet in blokjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel verse gember
  • 1 eetlepel Indiase Garam Masala kruidenmix
  • zout naar smaak
  • 30 gram rode ui
  • 25 gram tomatenpuree
  • 50 gram tomatenblokjes (blik)
  • 100 milliliter kokosmelk light
  • 15 gram honing
  • 150 gram sperziebonen
Kip curry

Bereidingswijze:

  1. Kook de rijst in een pan water met kerriepoeder
  2. Hak de knoflook, gember en ui fijn
  3. Verhit de olijfolie in een pan
  4. Voeg de knoflook, gember en ui toe en bak een minuutje
  5. Voeg de kruidenmix en zout naar smaak toe en roer om
  6. Voeg de tomatenblokjes en tomatenpuree toe en roer om
  7. Laat alles een paar minuutjes bakken en roer regelmatig om
  8. Haal de pan van het vuur en doe het mengsel in een blender/keukenmachine
  9. Pureer tot een egale massa en doe het vervolgens weer in de pan
  10. Voeg de kokosmelk toe en meng
  11. Verwarm het geheel tot het bijna kookt
  12. Voeg de blokjes kipfilet toe en laat ze gaar sudderen onder af en toe roeren
  13. Kook ondertussen de sperziebonen gaar
  14. Voeg als laatste de honing toe aan de kip curry
  15. Serveer met de bonen en rijst

Aan de slag met voedingsbegeleiding?

Meld je vandaag nog aan of neem contact op voor meer informatie

Gratis adviesgesprek

Vraag nu je gratis adviesgesprek aan en ontdek hoe we samen jouw doelen zoals fit worden of afvallen kunnen bereiken. 

Het adviesgesprek is volledig vrijblijvend en zijn geen kosten aan verbonden.

Let op: We hebben maar beperkt plaats, vraag vandaag nog je gratis adviesgesprek aan!