Begin met het snijden van alle ingrediënten. Snijd de kipfilet in blokjes. Snipper de ui en de knoflookteen. Snijd de paprika en de halve perziken in blokjes.
Verhit de olie in de pan en fruit eerst de ui en de knoflook kort aan.
Voeg daarna de kipblokjes toe en bak rondom goudbruin. Breng op smaak met zout en peper.
Voeg vervolgens de paprika, de tomatenpuree en de sambal toe en bak nog even mee.
Voeg als laatst de perzik, de bouillon en de ketjap toe. Roer goed door en laat ongeveer 10 minuten op laag vuur doorkoken. De saus zal wat indikken.
Als je de saus te dik vindt, kun je extra bouillon toevoegen. Als je hem te dun vindt kun je hem binden met bijvoorbeeld allesbinder of maïzena, totdat de saus de gewenste dikte heeft.
Serveer de kip pilav met rijst en een frisse salade.
Tip: verdubbel het recept en vries een gedeelte in. Lekker makkelijk voor later!
Aan de slag met voedingsbegeleiding?
Meld je vandaag nog aan of neem contact op voor meer informatie