Klaar voor de zomer

De lente is op dit moment al een tijdje aan de gang, en de zomer staat om de hoek. Tijd om je helemaal klaar te maken voor de zomer. Lekker shinen in de warme zon, wie wil dat nu niet? Hoe je ervoor zorgt dat je klaar bent voor de zomer, lees je hier!

Gezond eten
Uiteraard valt en staat alles met je eetpatroon. Gezond eten is belangrijk op het moment dat je fit wilt worden voor bijvoorbeeld de zomer. Maak je niet druk, je hoeft echt niet voor één of ander streng dieet te kiezen. Het is overigens ook niet goed om in één keer heel veel af te vallen. Daarnaast kun je je afvragen of je met zo’n streng dieet wel alle voedingsstoffen binnenkrijgt die je binnen moet krijgen op een dag. Dus weet waar je aan begint en gebruik je gezonde verstand. Het kiezen voor de schijf van vijf en het eten met mate brengt je al heel ver!

Bewegen
Naast gezonde voeding doet bewegen ook een hoop. Pak je op en ga naar buiten. Bij minimaal 30 minuten beweging per dag, ben jij op de goede weg! Ga dus niet opeens aanmelden bij een sportschool om alleen maar met een peperduur lidmaatschap opgescheept te zitten. Hier krijg je later alleen maar spijt van. Kies voor iets anders, iets dat je leuk vindt! Doe dit alleen of samen, kijk waar jij je fijn bij voelt.

Slaap voldoende
Ja, ook slapen is in dit proces van belang. Je lichaam kan alleen fit worden, als je voldoende rust neemt. Streef naar een nachtrust van 8 uur slaap per nacht. Bij genoeg rust val je beter af, omdat het lichaam dan beter in staat zou zijn tot vetverbranding!

Volhouden
Misschien wel het grootste probleem van alles, is het volhouden. Iets wat je niet leuk vindt houd je minder lang vol, doe dus iets waar je interesse ligt! Of zorg voor een sportmomentje wat goed past binnen je schema, zodat je geen argumenten hebt om niet te sporten. Doe dit alleen of samen met een maatje, en spreek af wanneer je dan gaat sporten. Dit is niet alleen gezellig, maar ook nog een extra stok achter de deur.

Doe hier en daar wat buikspieroefeningen
Doe regelmatig buikspieroefeningen. Dit om je buik nog strakker te maken voor de zomer! Hierdoor val je niet alleen af, maar zie je ook echt dat vet wordt omgezet in spier. En dat is wat je wil!

Stel telkens kleine doelen
Het hele verhaal moet wel behapbaar blijven. Dit kun je doen door het telkens stellen van kleine doelen. Wil je bijvoorbeeld 5 kilo kwijt, een strakker lijf en gezonder eten en… Stop! Dit gaat nooit werken zo. Kies telkens voor één van de doelen die je wil bereiken. Wanneer je deze heb afgewerkt, ga je door naar de volgende. Maak het haalbaar voor jezelf en ieder doel dat af kan vinken geeft je meer voldoening. Op deze manier krijg je meer vertrouwen in eigen kunnen en blijf je het volhouden!

Beloon jezelf
Heb je een doel behaald, dan is het tijd voor een beloning! En nee, val niet terug op ongezonde versnaperingen, maar verwen je zelf met iets wat je leuk vindt om te doen. Op deze manier blijf je in beweging en behaal je je doelen om klaar te zijn voor de zomer!

klaar voor de zomer