Succesverhalen FitFanatics | ‘in totaal 14 kilo afgevallen en mijn vetpercentage verminderd met bijna 9.6%’

Het is alweer bijna een jaar geleden dat ik met Fitfanatics ben begonnen. Ik was al een tijdje niet tevreden met mijn gewicht. Niet dat ik mezelf dik vond, maar ik zat niet lekker in mijn vel omdat ik anders was gewend.. Ik kon dan ook altijd wel periodes hebben dat ik veel ging sporten, gezond at en hierdoor 3 kilo af viel, maar dit hield ik niet vol en die paar kilootjes kwamen dan ook altijd weer terug. Een backpackreis van een half jaar en het wisselen van baan waardoor ik fulltime op kantoor kwam te zitten hielpen hier ook niet echt bij. Na eerst zelf 2,5 kilo af te vallen, bleef ik alweer steken en heb ik me aangemeld bij Fitfanatics.

Ellen begreep me heel goed en ook mijn vriend was hierbij een goede motivatie en heeft zich samen met mij aangemeld om het traject te gaan volgen. Samen met Ellen had ik een doel gesteld om 6 kilo af te vallen in drie maanden. Het voedingsschema in de app was heel fijn aangepast naar wat ik lekker vind en ook zo dat mijn vriend en ik thuis gewoon samen konden eten in de avond en in het weekend.

Na een aantal metingen bij Ellen te hebben gedaan, kwam de tweede coronagolf om de hoek kijken en hebben we een tijd lang de metingen telefonisch gedaan. Hierbij heb ik gelukkig nooit mijn motivatie verloren en ook tijdens de feestdagen gingen de kilo’s eraf. Al snel zag ik resultaat en de positieve reacties om me heen motiveerde me nog meer. Ik kon goed de balans vinden in lekker eten maar in mate, iets waar ik eerder nooit goed in was. Doordat de kilo’s er af vlogen en ik ook een langer traject heb gehad dan gepland i.v.m. corona, hebben we dan ook een aantal keren mijn doel bijgesteld omdat het best gemakkelijk ging.

In totaal ben ik dan ook bijna 14 kilo afgevallen (waarvan 2,5 voordat ik met Fitfanatics begon) en is mijn vetpercentage bijna 9,6% naar beneden gegaan. Iets wat ik zelf nooit had gedacht dat mogelijk was! Nadat ik mijn definitieve einddoel had bereikt ben ik dan ook juist de laatste maanden gaan focussen op het behouden van dit gewicht. Natuurlijk gaat het nummertje op de weegschaal omhoog na het weekend of als ik een weekje op vakantie ben geweest. Maar ik weet nu ook dat dit komt omdat dit veel vocht is en omdat mijn lichaam niet gewend is aan het eten wat ik dan eet. Iets waar ik me voor mijn Fitfanatics-traject druk om kon maken, maar nu weet ik dan het een paar dagen later weer terug naar normaal is. Ik ben dan ook blij dat ik kan zeggen dat ik de laatste maanden mijn gewicht heel constant heb kunnen houden zonder 24/7 met eten bezig te zijn.

Ik weet nu wat ik eet en hoef niet constant de app te gebruiken, maar ik gebruik de app als ondersteuning als ik weer even een weekje gezond wil eten na bijvoorbeeld een vakantie. Ook heeft Fitfanatics me echt heel goed geholpen om een balans te vinden in zowel lekker eten en tegelijkertijd toch afvallen. Ik kreeg dan ook zelfs de opmerking van mensen die niet snapte hoe ik zoveel was afgevallen omdat ik nooit met mijn handen van tafel kon blijven als er hapjes op stonden. Het was dan ook fijn dat ik dit nooit heb hoeven op te geven en hier heel goed de balans in kon vinden met compenseren met andere dagen. Daarnaast ben ik ook blij dat ik hierdoor vele anderen heb kunnen motiveren die zich ook hebben aangemeld bij Fitfanatics.

Compenseren en de balans vinden is dan ook de key. Dit, samen met het feit dat je weet wat je eet, is het belangrijkste wat ik heb geleerd. Juist hierom raad ik Fitfanatics ook iedereen aan: Niet alleen om persé af te vallen, maar ook om bewust te worden van wat je eet. Ellen, super bedankt voor je hulp!

Ben je geïnspireerd geraakt en wil je ook een succesverhaal worden?