Linzen curry

Linzen curry

Recept is op basis van 3 porties

  • bereidingstijd: 00:30
  • 260 gram per portie
  • 175 kcal
  • 5,8 gram eiwit
  • 17 gram koolhydraten
  • 8,7 gram vet

Ingrediënten:

  • 15 milliliter olijfolie
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 cm gemberwortel (vers)
  • 6 champignons
  • 1 eetlepel garam masala (Indiase kruiden)
  • 70 gram tomatenpuree
  • 200 gram tomatenblokjes
  • 130 gram linzen (uitlekgewicht blik)
  • 60 gram mais
  • 150 milliliter kokosmelk light
Linzen curry

Bereidingswijze:

  1. Verhit de olijfolie in een pan
  2. Fruit de rode ui, knoflook en gember een paar minuutjes
  3. Voeg de champignons toe en bak even mee
  4. Voeg de Indiase kruiden toe en roer alles goed om
  5. Roer dan de tomatenpuree er doorheen
  6. Voeg de tomatenblokjes, linzen en mais toe en roer opnieuw
  7. Voeg als laatste de kokosmelk toe en verwarm totdat het geheel kookt
  8. Laat de curry een paar minuten rustig doorkoken onder af en toe roeren
  9. Serveer met bv. rijst

Aan de slag met voedingsbegeleiding?

Meld je vandaag nog aan of neem contact op voor meer informatie

Gratis adviesgesprek

Vraag nu je gratis adviesgesprek aan en ontdek hoe we samen jouw doelen zoals fit worden of afvallen kunnen bereiken. 

Het adviesgesprek is volledig vrijblijvend en zijn geen kosten aan verbonden.

Let op: We hebben maar beperkt plaats, vraag vandaag nog je gratis adviesgesprek aan!