Linzen curry

Ingrediënten curry:

  • 15 milliliter olijfolie
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 cm gemberwortel (vers)
  • 6 champignons
  • 1 eetlepel garam masala (Indiase kruiden)
  • 70 gram tomatenpuree
  • 200 gram tomatenblokjes
  • 130 gram linzen (uitlekgewicht blik)
  • 60 gram mais
  • 150 milliliter kokosmelk light

Bereidingswijze

  1. Verhit de olijfolie in een pan
  2. Fruit de rode ui, knoflook en gember een paar minuutjes
  3. Voeg de champignons toe en bak even mee
  4. Voeg de Indiase kruiden toe en roer alles goed om
  5. Roer dan de tomatenpuree er doorheen
  6. Voeg de tomatenblokjes, linzen en mais toe en roer opnieuw
  7. Voeg als laatste de kokosmelk toe en verwarm totdat het geheel kookt
  8. Laat de curry een paar minuten rustig doorkoken onder af en toe roeren
  9. Serveer met bv. rijst

Bijzonderheden

Recept is op basis van 3 porties

  • bereidingstijd: 00:30
  • 260 gram per portie
  • 175 kcal
  • 5,8 gram eiwit
  • 17 gram koolhydraten
  • 8,7 gram vet