Macaroni ovenschotel

  • 100 gram mager rundergehakt
  • 150 gram tomatenblokjes, uit blik
  • 60 gram volkoren macaroni
  • 200 gram broccoli
  • 30 gram geraspte 30+ kaas
  • 1 ui
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 tl kurkumapoeder
  • Zout
  • Peper

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Kook de macaroni volgens verpakking en de broccoli beetgaar.
  3. Snijd ondertussen de ui in dunne ringen.
  4. Bak het gehakt rul in een koekenpan, dit kan zonder olie.
  5. Haal het gehakt uit de pan en zet even aan de kant.
  6. Bak de uien in het bakvet van het gehakt.
  7. Voeg het gehakt, tomatenblokjes, kerriepoeder, kurkuma, zout, peper en een lepel kookvocht toe en laat de saus op laag vuur ongeveer 10 minuten pruttelen.
  8. Meng de macaroni en broccoli met de saus en verdeel over een ovenschaal.
  9. Bestrooi de bovenkant met de kaas.
  10. Bak de ovenschotel in de oven, tot de kaas goed is gesmolten.

Bijzonderheden:

Recept is op basis van 1 portie

  • bereidingstijd: 00:40
  • 590 gram per portie
  • 495,7 kcal
  • 43,7 gram eiwit
  • 33,2 gram koolhydraten
  • 18,4 gram vet