Macaroni ovenschotel
- 100 gram mager rundergehakt
- 150 gram tomatenblokjes, uit blik
- 60 gram volkoren macaroni
- 200 gram broccoli
- 30 gram geraspte 30+ kaas
- 1 ui
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl kerriepoeder
- 1 tl kurkumapoeder
- Zout
- Peper
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Kook de macaroni volgens verpakking en de broccoli beetgaar.
- Snijd ondertussen de ui in dunne ringen.
- Bak het gehakt rul in een koekenpan, dit kan zonder olie.
- Haal het gehakt uit de pan en zet even aan de kant.
- Bak de uien in het bakvet van het gehakt.
- Voeg het gehakt, tomatenblokjes, kerriepoeder, kurkuma, zout, peper en een lepel kookvocht toe en laat de saus op laag vuur ongeveer 10 minuten pruttelen.
- Meng de macaroni en broccoli met de saus en verdeel over een ovenschaal.
- Bestrooi de bovenkant met de kaas.
- Bak de ovenschotel in de oven, tot de kaas goed is gesmolten.
Bijzonderheden:
Recept is op basis van 1 portie
- bereidingstijd: 00:40
- 590 gram per portie
- 495,7 kcal
- 43,7 gram eiwit
- 33,2 gram koolhydraten
- 18,4 gram vet