Mango dadel kokos cake

Ingrediënten

  • 150 gram fijn gemalen havermout
  • 15 gram bakpoeder
  • 40 gram kokosmeel
  • 3 eieren
  • 300 gram griekse yoghurt 0%
  • 75 gram gedroogde dadels zonder pit
  • 150 gram mango
  • 10 gram kokossnippers
  • 1 snufje zout
  • optioneel: zoetstof naar smaak

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een bakblik in met bakspray of bekleed met bakpapier.

  2. Meng in een kom de gemalen havermout, kokosmeel, bakpoeder en zout met elkaar.

  3. Meng in een andere kom de eieren met de Griekse yoghurt en optioneel de zoetstof met elkaar.

  4. Meng de droge ingrediënten al roerend door de natte ingrediënten.

  5. Snijd de (geschilde) mango en dadels in kleine stukjes en meng in een apart bakje. Hou een klein beetje van het mengsel achter en spatel de rest door het beslag.

  6. Stort vervolgens het beslag in het cakeblik en verdeel de rest van het mango-dadel mengsel over de cake heen. Strooi als laatste de kokossnippers over de cake.

  7. Bak de cake in ongeveer 45 minuten gaar.

Bijzonderheden

Recept is op basis van 10 stukken

  • bereidingstijd: 00:20
  • 80 gram per stuk
  • 139 kcal
  • 7,8 gram eiwit
  • 18,7 gram koolhydraten
  • 3,1 gram vet