Mango dadel kokos cake

Mango dadel kokos cake

Recept is op basis van 10 stukken

  • bereidingstijd: 00:20
  • 80 gram per stuk
  • 139 kcal
  • 7,8 gram eiwit
  • 18,7 gram koolhydraten
  • 3,1 gram vet

Ingrediënten:

  • 150 gram fijn gemalen havermout
  • 15 gram bakpoeder
  • 40 gram kokosmeel
  • 3 eieren
  • 300 gram griekse yoghurt 0%
  • 75 gram gedroogde dadels zonder pit
  • 150 gram mango
  • 10 gram kokossnippers
  • 1 snufje zout
  • optioneel: zoetstof naar smaak
Mango dadel kokos cake

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een bakblik in met bakspray of bekleed met bakpapier.

  2. Meng in een kom de gemalen havermout, kokosmeel, bakpoeder en zout met elkaar.

  3. Meng in een andere kom de eieren met de Griekse yoghurt en optioneel de zoetstof met elkaar.

  4. Meng de droge ingrediënten al roerend door de natte ingrediënten.

  5. Snijd de (geschilde) mango en dadels in kleine stukjes en meng in een apart bakje. Hou een klein beetje van het mengsel achter en spatel de rest door het beslag.

  6. Stort vervolgens het beslag in het cakeblik en verdeel de rest van het mango-dadel mengsel over de cake heen. Strooi als laatste de kokossnippers over de cake.

  7. Bak de cake in ongeveer 45 minuten gaar.

Aan de slag met voedingsbegeleiding?

Meld je vandaag nog aan of neem contact op voor meer informatie

Gratis adviesgesprek

Vraag nu je gratis adviesgesprek aan en ontdek hoe we samen jouw doelen zoals fit worden of afvallen kunnen bereiken. 

Het adviesgesprek is volledig vrijblijvend en zijn geen kosten aan verbonden.

Let op: We hebben maar beperkt plaats, vraag vandaag nog je gratis adviesgesprek aan!