Mijn motor is weer goed afgesteld

Oktober 2019 op vakantie in Griekenland, lekker luierend aan het zwembad zie ik voor de zoveelste keer op Facebook FitFanatics voorbij komen. Enigszins getriggerd klik ik op deze pagina en kom op hun site terecht. De succesverhalen trokken mijn aandacht, en deze verslond ik in een mum van tijd. Vervolgens een mail gestuurd en op 21 oktober een intake met Ellen gepland.

Na de intake mocht ik voor de eerste keer (nog net niet met de billen bloot) op de weegschaal en de keuring begint (o.a. vet percentage meten). Vervolgens worden er foto’s gemaakt van mijn goddelijke lijf. Maar bij het aanschouwen van de foto’s word je wel even terug gestuurd naar de aarde met twee benen stevig verankerd aan de vloer.  Raar, maar ik zag me al die jaren compleet anders dan de beelden deden spreken. Natuurlijk je bent 50+ en hier en daar een vetrolletje is een teken van welvaart hield ik mezelf altijd voor. Maar na deze sessie was het voor mij duidelijk. Werk aan de winkel.

De eerste paar dagen opschrijven wat je zoal eet, ook hier weer even een schrik momentje nadat Ellen daar het aantal calorieën bij gezet had. Gemiddeld 500 kcal per dag teveel, OEPS..  Samen besloten om op 2000 kcal per dag te gaan  functioneren. Eerste weken voel je je net een apotheker die alles nauwkeurig moet afwegen, maar oh zo belangrijk!  Nadat ik dit goed doorhad was het eigenlijk appeltje eitje. Ik ging zelfs wat minder eten, naar 1600 calorieën per dag. Na overleg met Ellen toch maar weer iets omhoog gegaan. Ik heb al die jaren van alles in mijn lijf (motor) gegooid maar nooit precies geweten wat. Nu is deze machine gefinetuned en weer goed afgesteld.

Iedere 2 weken op het matje komen en dan de getallen laten spreken, dat is de beloning voor je inzet. Het fijne van alles is dat je gewoon mens mag zijn en dat alles maatwerk is. Er wordt naar de mens geluisterd en geen enkel programma is hetzelfde. De begeleiding is soepel, en duidelijk. Zelf ben ik ook nog fanatieker gaan sporten. Ik was tot wel 6x per week in de sportschool te vinden maar dit heb ik nu terug gebracht naar 4x per week en dat is prima vol te houden voor mij.

Al met al ben ik super tevreden met het behaalde resultaat. Ruim 9 kg lichter en bijna 7% minder vet. Loon naar werken is zeker een motto wat van toepassing is in zo’n traject. Nog een laatste tip: Doe het niet voor een ander maar voor jezelf!

Succes voor degenen die de uitdaging met zichzelf aan durven. Jullie worden in ieder geval super gecoacht.

 

Ben je geïnspireerd geraakt en wil je ook een succesverhaal worden?

 

 • Before voorkant

  Before voorkant

 • After voorkant

  After voorkant

 • Before zijkant

  Before zijkant

 • Mijn motor is weer goed afgesteld
 • Before achterkant

  Before achterkant

 • After achterkant

  After achterkant