Oosterse noedelsoep
Ingrediënten noedelsoep
- 100 gram kastanje champignons of shiitake
- 100 gram champignons
- 100 gram oesterzwammen
- 1 prei
- 60 gram taugé
- 250 gram gerookte kip
- 30 gram boemboe
- 2 runderbouillonblokjes
- 2 liter water
- 100 gram volkoren woknoedels
- 40 gram gebakken uitjes
Bereidingswijze
- Maak van tevoren de boemboe klaar
- Snij de champignons en oesterzwammen in hapklare stukken
- Snij de prei in ringen en de kip in reepjes
- Vul een grote pan met 2 liter water, voeg de bouillonblokjes toe en breng aan de kook
- Voeg de boemboe toe en laat deze oplossen
- Voeg de kip, champignons en oesterzwammen toe
- Kook het geheel 5 minuutje door
- Voeg de noedels toe en kook deze gaar (hou de kooktijd van de verpakking aan)
- Als laatste voeg je de prei en de taugé toe
- Laat nog een minuutje doorkoken
- Verdeel de soep over de soepkommen of borden en garneer met de gebakken uitjes
Recept is op basis van 4 porties
- bereidingstijd: 00:25
- 300 gram per portie
- 226 kcal
- 22,1 gram eiwit
- 27,4 gram koolhydraten
- 2,7 gram vet