Op vakantie gaan kan best..

We zitten inmiddels alweer halverwege september. De zomervakantie is (voor de meeste) nu toch wel echt voorbij en we kunnen ons alweer langzaam opmaken voor de herfstvakantie. Op vakantie gaan is voor mensen die in het proces zitten van bijvoorbeeld afvallen, vaak iets lastigs. ‘Ik ben net zo lekker bezig.. en nu ga ik op vakantie, verpest ik dan niet alles?!’ Deze vraag krijgen we enorm vaak. In deze blog geven we hier een antwoord op. We leggen uit waarom ‘op vakantie gaan’ of meer algemener genomen: rust nemen, juist zo belangrijk is voor je proces.

Mentale rust

Even alles loslaten en genieten is goed voor je mentale gesteldheid. En deze heb je juist zo hard nodig in je proces naar je doel toe. Het is al zo vaak gebleken dat echt even afschakelen (wat dat voor jou dan ook mag zijn) dé sleutel is tot succes.

Beweging

Over het algemeen lopen wij nederlanders op vakantie gemiddeld veel meer dan in onze normale werkweek. Uiteraard is dit per persoon verschillend in keuze vakantie en soort werk/activiteitsniveau. Licht intensieve beweging is enorm goed voor diverse lichaamsprocessen zoals stofwisseling, vetverbranding etc.

Bewuste keuzes

De zorgen omtrent op vakantie gaan liggen toch vaak in de voedingskeuzes. Dat je op vakantie gaat hoeft echter niet te betekenen dat je alleen maar slecht eet. Ook hier kun je dus goed mee omgaan door slimme keuzes te maken in eten. En dat betekent uiteraard echt niet dat je helemaal niet mag genieten van die italiaanse pizza. Natuurlijk mag dat. Maar kies dan bijvoorbeeld de volgende dag voor een overheerlijke, verse salade.

Bij FitFanatics vinden we het heel belangrijk dat we je een voedingsstrategie aanleren die bij jou past en die vooral ook flexibel en wendbaar is. Daarom houden we ook niet van de term dieet. We zijn en blijven mensen. We gaan nu eenmaal op vakantie en hebben te maken met externe omstandigheden. Daar kun je niet altijd iets aan veranderen. Accepteren van de situatie en daarna doorgaan waar je mee bezig was, dat is waar het om draait.

Wees dus (in het vervolg) niet zo streng voor jezelf. Probeer oprecht te genieten van je vakanties (en van die pizza) ook zonder schuldgevoel.

Is dit iets waar jij tegenaan loopt? Daarbij helpen wij je uiteraard graag. Neem gerust contact met ons op.