Paella met zeevruchten

Ingrediënten

  • 250 gram bloemkoolrijst
  • 2 tomaten
  • 300 gram zeevruchten, ongekookt
  • 1 bouillonblokje, kip
  • 1 teentje knoflook
  • 2 gram peterselie
  • 80 gram champignons
  • 10 gram bosui
  • 60 gram erwten, diepvries
  • 1 gele paprika
  • 1 el olie
  • 1/4e rode peper
  • 75 ml warm water
  • 0,5 citroen

Bereiding

  1. Doe het water in een kopje samen met het halve bouillonblokje en laat dat even
    staan.
  2. Snipper de knoflook en spaanse peper en fruit dit aan in een pan met olie.
  3. Snijd de tomaat in blokjes, de paprika in halve reepjes en de champignons in dunne
    schijfjes.
  4. Voeg deze groenten toe en bak ze aan.
  5. Wanneer de groenten aangebakken zijn, kunnen de gemengde zeevruchten erbij.
    Bak deze ook even aan en voeg daarna de bouillon toe.
  6. Voeg ook de bloemkoolrijst en de erwten toe en roer het geheel goed door. Laat dit
    voor ongeveer 10 minuten sudderen op laag vuur.
  7. Snijd de bosui in dunne ringen, peterselie fijn en de citroen in partjes.
  8. Garneer de paella met de bosui, peterselie en citroen en het gerecht is klaar.

Bijzonderheden

Recept is op basis van 2 porties

  • bereidingstijd: 00:40
  • 450 gram per portie
  • 274,1 kcal
  • 26,5 gram eiwit
  • 19,9 gram koolhydraten
  • 8,3 gram vet