Paella met zeevruchten
Ingrediënten
- 250 gram bloemkoolrijst
- 2 tomaten
- 300 gram zeevruchten, ongekookt
- 1 bouillonblokje, kip
- 1 teentje knoflook
- 2 gram peterselie
- 80 gram champignons
- 10 gram bosui
- 60 gram erwten, diepvries
- 1 gele paprika
- 1 el olie
- 1/4e rode peper
- 75 ml warm water
- 0,5 citroen
Bereiding
- Doe het water in een kopje samen met het halve bouillonblokje en laat dat even
staan. - Snipper de knoflook en spaanse peper en fruit dit aan in een pan met olie.
- Snijd de tomaat in blokjes, de paprika in halve reepjes en de champignons in dunne
schijfjes. - Voeg deze groenten toe en bak ze aan.
- Wanneer de groenten aangebakken zijn, kunnen de gemengde zeevruchten erbij.
Bak deze ook even aan en voeg daarna de bouillon toe. - Voeg ook de bloemkoolrijst en de erwten toe en roer het geheel goed door. Laat dit
voor ongeveer 10 minuten sudderen op laag vuur. - Snijd de bosui in dunne ringen, peterselie fijn en de citroen in partjes.
- Garneer de paella met de bosui, peterselie en citroen en het gerecht is klaar.
Bijzonderheden
Recept is op basis van 2 porties
- bereidingstijd: 00:40
- 450 gram per portie
- 274,1 kcal
- 26,5 gram eiwit
- 19,9 gram koolhydraten
- 8,3 gram vet