Pasta met kip en groenten

  • 70 gram volkoren penne
  • 25 gram kipfilet, in blokjes
  • 100 gram broccoli
  • 50 gram champignons
  • 80 gram rode paprika
  • 6 snoeptomaatjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 2 el Italiaanse kruiden
  • 5 gram verse basilicum
  • 1 el olijfolie
  • Zout
  • Peper

Bereidingswijze

  1. Kook de penne volgens aanwijzingen op de verpakking.
  2. Hak de knoflook en snipper de ui fijn.
  3. Snijd de broccoli in roosjes, de champignon in plakjes en de paprika in blokjes.
  4. Snijd de tomaatjes door de helft.
  5. Verhit één el olijfolie in een pan.
  6. Fruit de ui en knoflook aan.
  7. Voeg de kipfilet toe en bak deze mee.
  8. Voeg naar smaak zout en peper toe.
  9. Voeg de tomaatjes, broccoli, champignons en paprika toe en bak dit even aan.
  10. Voeg 1 soeplepel pastawater toe en roer goed door.
  11. Voeg de Italiaanse kruiden en gekookte penne toe. Roer goed door.
  12. Voeg als laatste nog het basilicum toe en de pasta is klaar.

Bijzonderheden:

Recept is op basis van 1 portie

  • bereidingstijd: 00:30
  • 450 gram per portie
  • 614,6 kcal
  • 45,9 gram eiwit
  • 60,1 gram koolhydraten
  • 16,6 gram vet