Peren cake
Ingrediënten
- 200 gram Griekse yoghurt 0,1% vet
- 160 gram boekweitmeel
- 2 eieren
- 50 gram kokosrasp
- 30 gram Whey proteine poeder (vanille)
- 2 gram bakpoeder
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 peer geschild in stukjes
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 160 graden
- Meng alle ingrediënten door elkaar in een kom
- Voeg als laatste de stukjes peer toe maar hou er een paar over
- Giet het mengsel in een cakeblik/bakblik
- Druk de overgebleven stukjes peer bovenin het beslag
- Zet de cake in de oven voor ongeveer 50 minuten op 160 graden
- Prik met een satéprikker in de cake om te zien of deze gaar is
- Laat afkoelen op een rooster en snijd de cake in 12 gelijke stukken
Bijzonderheden
Recept is op basis van 12 plakken
- bereidingstijd: 00:60
- 30 gram per plak
- 112,9 kcal
- 5,5 gram eiwit
- 12,6 gram koolhydraten
- 4,5 gram vet