Pindakaas cake
Ingrediënten:
- 65 gram havermeel (gemalen havermout)
- 40 gram 100% pindakaas
- 60 gram banaan
- 1 ei
- 2 eiwitten
- 3 milliliter vloeibaar zoetstof
- 2 milliliter vanille aroma
- 30 milliliter lauw warm water
- Snufje zout
Bereidingswijze:
- Verarm de oven voor op 180 graden
- Doe de pindakaas in een kom en mix samen met het water door elkaar
- Doe hier het ei en de eiwitten bij en klop alles nog eens goed door elkaar
- Voeg de overige ingrediënten toe en meng tot een mooi egaal beslag
- Giet in een klein ingevet cakevormpje (ik gebruikte een springvorm van 12cm)
- Zet in de oven voor ongeveer 20 minuten totdat de cake goudbruin kleurt
- Snijd in 8 gelijke stukjes
Recept is op basis van 8 stuks
- Bereidingstijd: 00:30
- 30 gram per stuk
- 80 kcal
- 4,1 gram eiwit
- 7,1 gram koolhydraten
- 3,6 gram vet