Pizza muffins
Ingrediënten:
- 100 gram heks’nkaas tomaat-basilicum
- 125 gram cottage cheese
- 2 eieren
- 150 gram zelfrijzend bakmeel
- 75 gram gedrrogde tomaatjes (uitgelekt)
- 50 gram ui
- 25 gram rucola
- 5 gram basilicum blaadjes
- 2 gram pizza kruiden of Italiaanse kruiden
- Snufje peper en zout
- Snufje knoflookpoeder
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 170 graden
- Doe de heks’nkaas, cottage cheese en eieren bij elkaar en roer goed door totdat het volledig gemengd is
- Roer hierdoor het zelfrijdende bakmeel en alle gedroogde kruiden/specerijen. Er ontstaat een mooi beslag
- Snij vervolgens de ui, de zongedroogde tomaatjes, de rucola en basilicum fijn en roer dit door het beslag, zodat de vulling goed verspreid zit
- Voor het mooiste resultaat zet je 8 cupcakepapiertjes in een cupcaketray
- Vul de vormpjes met het beslag. Dit gaat het makkelijkst met een ijslepel. Eén afgestreken schep is dan ongeveer genoeg voor één muffin
- Bak de muffins uiteindelijk 25 tot 30 minuten op 170 graden. Laat ze daarna afkoelen.
- De pizzamuffins zijn lekker voor tussendoor, op een borrelplank, of tijdens een brunch/lunch
Bijzonderheden:
Recept is op basis van 8 stuks
- bereidingstijd: 00:40
- 70 gram per stuk
- 165 kcal
- 6,3 gram eiwit
- 17,5 gram koolhydraten
- 7,6 gram vet